20 Απριλίου 2024 / 1:02 μμ
20 Απριλίου 2024 / 1:02 μμ

Ανοίγουν οι φάκελοι για τις τηλεοπτικές άδειες στο ΕΣΡ

από fimotro

Αποσφραγίζονται σήμερα το πρωί στα γραφεία του ΕΣΡ οι φάκελοι υποψηφιότητας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Κατά τη διαδικασία της αποσφράγισης, η οποία θα γίνει στα γραφεία του ΕΣΡ χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων ή καμερών, μπορούν να παρίστανται και να ενημερώνονται όλοι οι νομικοί εκπρόσωποι των καναλαρχών που αιτούνται για μια άδεια.

Έτσι, παρουσία του προέδρου και του αντιπροέδρου του ΕΣΡ αρχίζει η διαδικασία ουσιαστικού ελέγχου των στοιχείων, η οποία μπορεί να πάρει από 1,5 έως 3 μήνες.

Υπενθυμίζεται πως σχετικό φάκελο έχουν καταθέσει έξι ενδιαφερόμενοι (σ.σ. ο νόμος προβλέπει επτά τηλεοπτικές άδειες γενικού περιεχομένου):

Ειδήσεις Ντοτ Κομ Α.Ε. (ΣΚΑΪ)
Antenna TV A.E. (ANT1)
Alpha Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε. (Alpha)
Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε. (Epsilon)
Νέα Τηλεόραση Α.Ε. (Star) και
Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε.
Στην πορεία, σε περίπτωση που υπάρχουν όλα τα στοιχεία και κυρίως το “πόθεν έσχες” των ενδιαφερομένων, οι άδειες θα χορηγηθούν χωρίς δημοπρασία, προς 35 εκατ. ευρώ η καθεμία, σε 10 ισόποσες δόσεις των 3,5 εκατ. ευρώ στο φάσμα μιας δεκαετίας.

Για την έβδομη άδεια η οποία δεν διεκδικήθηκε, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος, αυτή θα επαναπροκηρυχθεί και σε περίπτωση που και τότε δεν βρεθεί ενδιαφερόμενος, θα εκπέσει με τις θεματικές άδειες οι οποίες έπονται, σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει για το θέμα και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.

Υπενθυμίζεται ότι η αποσφράγιση αρχικά είχε προγραμματιστεί για την περασμένη Παρασκευή, αλλά λόγω της απεργίας μετατέθηκε αρχικά για Δευτέρα, και λόγω της νέας απεργίας θα ξεκινήσει την Τρίτη. Αντίστοιχα αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη (αντί της Τετάρτης που ήταν ο προηγούμενος προγραμματισμός).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα