28 Μαρτίου 2024 / 10:58 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 10:58 μμ

Ανησυχεί ο Γιούνκερ για την εκλογή Τραμπ

από fimotro

Τις ανησυχίες του έναντι της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος εκτίμησε ότι δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να εφαρμόσει τα όσα είπε προεκλογικά για την εξωτερική πολιτική της χώρας του.
«Δεν μπορώ να φανταστώ τον Ντόναλντ Τραμπ – ίσως όμως θα έπρεπε – να εφαρμόζει τα όσα υποσχέθηκε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας την οποία βρήκα κακόγουστη», δηλωσε ο Γιούνκερ μιλώντας σήμερα το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL.
Ανέφερε επίσης πως σε ό,τι αφορά τις διατλαντικές σχέσεις δεν θεωρεί πως οι ΗΠΑ θα τις υποβαθμίσουν προσεγγίζοντας τη Ρωσία, σημειώνοντας ωστόσο οτι η Ευρώπη θα πρέπει να εξετάσει τα θέματα της ασφάλειας και της άμυνάς της σε συνάρτηση με τις αντιλήψεις επι του θέματος του νέου προέδρου των ΗΠΑ.
«Ο απομονωτισμός δεν είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης, ούτε των ΗΠΑ», σημείωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής, σχολιάζοντας ταυτόχρονα ότι κάθε νέος πρόεδρος των ΗΠΑ χρειάζεται «τουλάχιστον δυο χρόνια» για να κατανοήσει τα ζητήματα που αφορούν τις σχεσεις των ΗΠΑ με την ΕΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα