24 Απριλίου 2024 / 11:17 πμ
24 Απριλίου 2024 / 11:17 πμ

Ανησυχία του προέδρου του ΣΕΒ για την τύχη της ΔΕΗ

από fimotro

Την ανησυχία του για το τι μέλλει γενέσθαι τους επόμενους μήνες με τη ΔΕΗ και τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν σε περίπτωση που η τελευταία δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση του καλοκαιριού, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, σε συνέντευξή του σε διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης.
Παροχή ενέργειας
Ο κ. Φέσσας έκανε λόγο για «εκπλήξεις που δεν θα μπορούμε να ελέγξουμε» εκφράζοντας τον φόβο ότι το καλοκαίρι με την αύξηση της ζήτησης, η ΔΕΗ ενδεχομένως να μην μπορεί να εγγυηθεί την αδιάλειπτη παροχή ενέργειας όπως την ξέρουμε σήμερα, με τον πρόεδρο του ΣΕΒ να σπεύδει να τονίσει ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεσα ριζική αναδιαμόρφωση της αγοράς ενέργειας. Επίσης, ο κ. Φέσσας επισήμανε ότι τα χρέη της ΔΕΗ είναι τεράστια, ενώ έδειξε να δυσπιστεί ότι η κυβέρνηση έχει ρεαλιστικό πλάνο ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, θα πρέπει άμεσα να κλείσει η αξιολόγηση καθώς η ψυχολογία της αγοράς είναι στο ναδίρ και εκφράζει την ανησυχία του ότι «κινδυνεύουμε να υποστούμε ανήκεστο βλάβη και κυρίως οι τράπεζες», ενώ έκανα λόγο για «περίοδο παρακμής».
Από την άλλη πλευρά, ο κ. Φέσσας εκτιμά, μετά και από ένα ταξίδι στην Ευρώπη, ότι το σενάριο του Grexit δεν είναι διόλου δημοφιλές εκτός και αν «οι Έλληνες επιλέξουν την αυτοκτονία», σχολιάζοντας τις έρευνες που δείχνουν αύξηση των Ελλήνων που «φλερτάρουν» με τη δραχμή. Όσον αφορά το ενδεχόμενο για τέταρτο μνημόνιο, ο κ. Φέσσας υποστήριξε ότι «θα χρειαστούμε παρά πολύ έξυπνες προσπάθειες και πολλή προσπάθεια για να το αποφύγουμε».
Φορολογία
Μία σημαντική κίνηση, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, θα ήταν η εκλογίκευση της φορολογίας, η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει και στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Αυτή τη στιγμή, όπως ανέφερε ο κ. Φέσσας, το περιβάλλον είναι εχθρικό στην επιχειρηματικότητα και γι’ αυτό ούτε οι Έλληνες επιχειρηματίες δεν ρισκάρουν να επενδύσουν στην Ελλάδα πλέον.Όσον αφορά το ρόλο των δανειστών και των θεσμών, ο κ. Φέσσας έκανε λόγο για θετική συμβολή, επισημαίνοντας πως «θα μας βοηθήσουν ή θα μας υποχρεώσουν να ξαναχτίσουμε το κράτος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα