20 Απριλίου 2024 / 6:28 πμ
20 Απριλίου 2024 / 6:28 πμ

Ανησυχία στην Αθήνα για το χτύπημα στη Γαλλική πρεσβεία

από fimotro

1c4de1fb743f4f06f2641cbc5f98f15f_xlΑνησυχία υπάρχει στην Αθήνα από το ηχηρό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες στέλνουν οι εγχώριοι τρομοκράτες με την επίθεση με χειροβομβίδα κατά την οποία τραυματίστηκε ένας αστυνομικός που σημειώθηκε στις 4:45 τα ξημερώματα στη γαλλική πρεσβεία στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας 7, στην Αθήνα.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, δύο άγνωστα άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πέταξαν τη χειροβομβίδα περνώντας μπροστά από την πρεσβεία. Η χειροβομβίδα εξερράγη στην είσοδο, με αποτέλεσμα από θραύσματα να τραυματιστεί ελαφρά ο αστυνομικός φρουρός. Πρόκειται για 33χρονο ειδικό φρουρό ο οποίος είδε τους δράστες και τη χειροβομβίδα που πέταξαν. Ο ίδιος βγήκε να δει τι έχει γίνει και μόλις είδε τη χειροβομβίδα έκλεισε την πόρτα του κουβουκλίου και ακολούθησε η έκρηξη.
Επίθεση με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία – Τραυματίστηκε φρουρός
Οι δράστες ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν την περιοχή.
Λίγο μετά τις 7 το πρωί βρέθηκε Θεμιστοκλέους και Σόλωνος μοτοσυκλέτα με ξεκλείδωτο τιμόνι και κλεμμένες πινακίδες και εξετάζεται εάν είναι αυτή που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Επίθεση με χειροβομβίδα στην γαλλική πρεσβεία
Αυτή την ώρα είναι κλειστή η Βασ. Σοφίας και στα δύο ρεύματα, από την οδό Σέκερη μέχρι τη Λεωφόρο Αμαλίας, και η οδός Ακαδημίας από την οδό Κανάρη μέχρι τη Βασ. Σοφίας.
Επιτόπου βρίσκονται πυροτεχνουργοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών που συλλέγουν στοιχεία ενώ οι δράστες αναζητούνται.
Μηνύματα
Η επίθεση αυτή έρχεται μόλις λίγες ημέρες πριν από την άφιξη του Αμερικανού Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα κι ενώ έχουν ανακοινωθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την Αθήνα. Παράλληλα, η επιλογή της γαλλικής πρεσβείας δεν είναι τυχαία καθώς βρίσκεται απέναντι από την είσοδο της Βουλή, στο πιο καλά φρουρούμενο μέρος της χώρας. Οι τρομοκράτες θέλουν να κάνουν επίδειξη δύναμης επιλέγοντας έναν κεντρικό στόχο για να χτυπήσουν και στέλνουν μήνυμα στις διωκτικές αρχές ότι υπάρχουν ενεργοί πυρήνες της τρομοκρατίας που μπορούν να οργανώνουν τέτοια χτυπήματα.
Καθόλου τυχαία δεν είναι βεβαίως η χρονική στιγμή της επίθεσης, μετά τη νίκη του Ντ. Τραμπ που «πάγωσε» τον κόσμο. Επίσης, πριν μερικές ημέρες βγήκε στο φως της δημοσιότητας η επιστολή του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου για τους ενεργούς πυρήνες της «17 Νοέμβρη», χωρίς βεβαίως αυτό να σημαίνει ότι την επίθεση έκαναν οι «παππούδες» της τρομοκρατίας.
Ιδιες επιθέσεις
Αξίζει να αναφερθεί ότι επίθεση με χειροβομβίδα έχει κάνει η Σέχτα Επαναστατών το Φεβρουάριο του 2009 στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού. Ήταν τότε η πρώτη επίθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης και η χειροβομβίδα δεν είχε σκάσει.

Χειροβομβίδες έχει χρησιμοποιήσει και ο Επαναστατικός Αγώνας και μάλιστα δύο φορές. Η πρώτη το 2007 στην επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Περισσού και η δεύτερη το 2009 στην επίθεση κατά του Αστυνομικού Τμήματος της Αγίας Παρασκευής όπου είχε γαζώσει με 100 σφαίρες πέντε αστυνομικούς.
Αξωματικοί της ΕΛΑΣ επισημαίνουν την επίθεση της Ομάδας Λαικών Αγωνιστών στον ΣΕΒ στις 24 Νοεμβρίου του 2015 με ισχυρή έκρηξη βόμβας τονίζοντας ότι πρόκειται για μια από τις πιο ενεργές τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν στη χώρα μας. Κάνουν επίσης αναφορά στην καταζητούμενη Πώλα Ρούπα που πρόσφατα ενεπλάκη σε ληστεία τράπεζας στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας καθώς και στην επίθεση, τον Οκτώβριο της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς που ανέλαβε την ευθύνη της βομβιστικής επίθεσης στην είσοδο του σπιτιού της Εισαγγελέας Γεωργίας Τσατάνη. Εχουν ακολουθήσει και πολλά απειλητικά κείμενα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα