29 Μαρτίου 2024 / 8:17 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 8:17 πμ

Ανδρουλάκης: Απαίτηση της κοινωνίας η πολιτική ανανέωση της παράταξης

από fimotro

Ανείπωτη τραγωδία χαρακτήρισε ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου προοδευτικού φορέα Νίκος Ανδρουλάκης την καταστροφή στη Δυτική Αττική εκφράζοντας ταυτόχρονα τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων.

Ο κ. Ανδρουλάκης απέδωσε την καταστροφή στις «διαχρονικές ανεπάρκειες και αδυναμίες του κράτους. Το πολιτικό σύστημα είναι επηρεασμένο από τις πελατειακές σχέσεις», όπως είπε.

Σε συνέντευξη Τύπου ενόψει της αυριανής δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης με τη Φώφη Γεννηματά ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι πρότεινε λόγω της τραγωδίας στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο να μετατεθούν για μια εβδομάδα οι εκλογές όμως, η πρόταση δεν έγινε δεκτή.

Μετά από αυτό, πρόσθεσε πρότεινε το ντιμπέιτ να γίνει σήμερα Σάββατο το βράδυ αλλά ούτε αυτό έκανε δεκτό η κ. Γεννηματά ενώ σημείωσε ότι το θέμα ξεκαθάρισε με τις δηλώσεις του κ. Νίκου Αλιβιζάτου.

Ερμηνεύοντας το αποτέλεσμα και τη συμμετοχή της περασμένης Κυριακής ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για ελπιδοφόρο μήνυμα. «Υπάρχει η παράταξη. Δεν έχει καταλυθεί η παράταξη. Απευθύνω κάλεσμα για μαζική συμμετοχή και είμαι αποφασισμένος να συγκρουστώ με παγιωμένες νοοτροπίες», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι την υπόθεση της μεγάλης Κεντροαριστεράς την υπηρετεί ο ίδιος και τα νεώτερα στελέχη από το 2014.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θεώρησε ότι η ενότητα είναι δεδομένη και πως όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα θα παραμείνει « όχι για να γίνει μοίρασμα εξουσίας αλλά ιδεών και πολιτικής», όπως είπε.

«Όποιος φύγει θα είναι αμετανόητος. Δεν πρέπει να συνεχιστούν οι προσωπικές στρατηγικές. Πιστεύω ότι ίδιο πιστεύουν και οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι» τόνισε. Δήλωσε αποφασισμένος να γυρίσει σελίδα η παράταξη κι έθεσε στόχο του να οδηγήσει «τον ΣΥΡΙΖΑ εκεί που ανήκει», όπως σημείωσε.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεσμεύτηκε πως εφόσον εκλεγεί ότι θα συγκαλέσει με ανοικτό προσκλητήριο προς όλες τις δυνάμεις του χώρου Συνδιάσκεψη εντός του Δεκεμβρίου για να εκλεγεί ενιαίο πολιτικό όργανο που θα οργανώσει το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα εντός τριών μηνών.

Εκεί, σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη θα αποφασιστεί και η ενοποίηση των Κ.Ο της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού. Κάλεσε να τον στηρίξουν οι νέοι κι όλες εκείνες οι δυνάμεις της Αριστεράς που βλέπουν το εθνικιστικολαϊκό αδιέξοδο των ΣΥΡΙΖΑ και τις δυνάμεις του φιλελεύθερου Κέντρου που δεν θέλουν τη συντηρητική ΝΔ.

Επέμεινε ότι προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η ανανέωση αξιών και αντιλήψεων κι όχι η ηλικιακή.

«Κάποιοι νομίζουν ότι θα υπάρχει αύριο αποστρατεία. Δεν θα γίνει. Όμως όσοι είναι αντιμεταρρυθμιστές δεν θα είναι στην πρώτη γραμμή. Θα είναι εκείνα από τα μεγαλύτερα στελέχη που δεν αντιτίθενται στις μεταρρυθμίσεις», επεσήμανε ο υποψήφιος για την ηγεσία.

Εφόσον εκλεγεί έθεσε ως πολιτική προτεραιότητα την οργάνωση ενός σύγχρονου κράτους. «Δεν είμαι εφευρέτης. Θα αξιοποιήσω όλες τις βέλτιστες πρακτικές απ’ όλες τις άλλες χώρες. Η σοσιαλδημοκρατία έχει τα εργαλεία», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης υπογραμμίζοντας την πιεστική ανάγκη αλλαγών στο πολιτικό σύστημα.

«Πρέπει να σπάσουν οι μεγάλες περιφέρειες. Δεν μπορείς να εκλεγείς στη Β Αθήνας χωρίς στήριξη από οικονομικά ισχυρούς και ΜΜΕ» υπογράμμισε. «Δεν θα μπούμε σε κυβέρνηση για μοίρασμα θέσεων. Θα γίνει μόνο με προγραμματική συμφωνία γραμμένη σε πέτρα», τόνισε ενώ, διαφώνησε με τη συμφωνία 4-2-1 που έγινε στην τριμερή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΔΟΚ- ΔΗΜΑΡ και επανέλαβε ότι ήταν λάθος η αποδοχή της συμμετοχής του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Μάλιστα αποκάλυψε ότι μίλησε με τον Γ. Παπανδρέου λέγοντας του ότι παρερμήνευσαν τα όσα είπε όπως είχε παρερμηνευτεί και η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού τα «λεφτά υπάρχουν».

Διευκρίνισε ότι τα περί οικογενειοκρατίας που ανέφερε διαστρεβλώθηκαν καθώς δεν αφορούσαν τη Φώφη Γεννηματά. « Η Δημοκρατία είναι για όλους. Οι νέοι διαθέτουν όλο και λιγότερες ευκαιρίες κι έτσι πάνε στα άκρα», είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα