29 Μαρτίου 2024 / 8:24 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 8:24 πμ

Αναφορά για τον Π. Πολάκη στον εισαγγελέα από τον Ιατρ. Σύλλογο Αθηνών

από fimotro

Αναφορά στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών έκανε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ζητώντας να καταθέσει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης «τα στοιχεία που επικαλείται για το χρηματισμό των γιατρών στο ΕΣΥ».

Σε μια καυστική ανακοίνωση, ο ΙΣΑ αναφέρει, ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, επέλεξε με σειρά δημοσίων δηλώσεών του τις τελευταίες ημέρες στα ΜΜΕ, αλλά ακόμη και στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, στο πλαίσιο συζήτησης νομοσχεδίου για την οργάνωση του χρόνου εργασίας των γιατρών του ΕΣΥ, «να καταγγέλλει αορίστως το 80% των νοσοκομειακών γιατρών ως διεφθαρμένους, επιμένοντας ότι “το 80% των γιατρών τα παίρνει”».

Ο ΙΣΑ εκτιμά, ότι «η επίθεση στους γιατρούς του ΕΣΥ έγινε εκ του πονηρού για να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από το νομοσχέδιο-έκτρωμα, για τις εργασιακές σχέσεις των νοσοκομειακών γιατρών, που οδηγεί σε εργασιακό μεσαίωνα».

Κάνει λόγο για «ανυπόστατες και συκοφαντικές δηλώσεις» που «προσβάλλουν βάναυσα το ιατρικό σώμα, πλήττουν την εμπιστοσύνη των ασθενών και τορπιλίζουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, προς όφελος των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων» και προσθέτει ότι «η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει τεράστιες ευθύνες για την κατάρρευση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και των δημόσιων νοσοκομείων».

Σημειώνει επίσης, ότι «σε περίπτωση που οι καταγγελίες του κ. Πολάκη ευσταθούν, με δεδομένο ότι έχει την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων, πρέπει να λογοδοτήσει στον ασθενή και στον ελληνικό λαό για τα φαινόμενα της διαφθοράς που επί των ημερών του -όπως ισχυρίζεται- έχουν γιγαντωθεί».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα