20 Απριλίου 2024 / 7:20 πμ
20 Απριλίου 2024 / 7:20 πμ

Ανατροπές στις εισφορές δημοσίων υπαλλήλων και επιστημόνων

από fimotro

Διπλή εισφορά για σύνταξη (20%) θα πρέπει να καταβάλουν από την 1/1/2017 οι παράλληλα ασφαλισμένοι δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί που υπηρετούν στο Δημόσιο εφόσον αποφασίσουν να διατηρήσουν τη διπλή ασφάλιση είτε για να λάβουν δεύτερη σύνταξη χωρίς την προσθήκη της εθνικής των 384 ευρώ (αν είναι «παλαιοί» πριν από το 1993) είτε μια προσαύξηση στην ανταποδοτική σύνταξη, ανεξαρτήτως του έτους ασφάλισής τους, με βάση το ν. Κατρούγκαλου.
Αυτό προβλέπει εγκύκλιος για τις εισφορές επιστημόνων και υπαλλήλων του Δημοσίου που εκδόθηκε χθες. Με άλλη εγκύκλιο καθορίζονται οι αποδοχές επί των οποίων θα γίνονται οι κρατήσεις των εισφορών, ανάλογα με το αν ο υπάλληλος είναι «παλαιός» (πριν από την 1/1/93) ή «νέος» (από την 1/1/93 και μετά), αν κατέχει ή όχι θέση ευθύνης, αν έχει ή όχι προσωπική διαφορά μετά την εφαρμογή του νέου μισθολογίου κ.ά., με αποτέλεσμα να προκύπτουν επιβαρύνσεις διαφορετικών «ταχυτήτων». Λόγω αυτού του κατακερματισμού και της έλλειψης χρόνου για να παρακρατηθούν οι εισφορές από τους μισθούς του μηνός Ιανουαρίου, προαναγγέλλεται, μάλιστα, ότι «αν δεν καταστεί εφικτό να εφαρμοστεί άμεσα η εγκύκλιος, τα επιπλέον ποσά θα παρακρατηθούν αναδρομικά από την 1/1/2017».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα