29 Μαρτίου 2024 / 3:09 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 3:09 πμ

Αναστολή της απόφασης για τον δεύτερο Τούρκο αξιωματικό θα ζητήσει η κυβέρνηση

από fimotro

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής πρόκειται να υποβάλει, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αίτηση ακύρωσης και αίτησης αναστολή της απόφασης της 10ης Ανεξάρτητης Επιτροπής Ασύλου.

Με αυτή την απόφαση ο  δεύτερος Τούρκος αξιωματικός, από τους οκτώ που κατέφυγαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη τον Ιούλιο του 2016, έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα στην γείτονα χώρα πρόκειται να αφεθεί ελεύθερος, καθώς του χορηγήθηκε άσυλο.

Η απόφαση, δεύτερη κατά σειρά, για την χορήγηση ασύλου σε Τούρκο αξιωματικό αποτελεί εξέλιξη στην όλη υπόθεση, καθώς το ίδιο είχε συμβεί και πριν από λίγους μήνες, όταν και τότε ανάλογη Επιτροπή Ασύλου είχε χορηγήσει άσυλο σε ένα από τους οκτώ για τον οποίο όμως η διοίκηση άσκησε έφεση.

Εως ότου εκδοθεί, το ανώτατο δικαστήριο έχει ορίσει αυστηρότατες προϋποθέσεις φρούρησης για την ασφάλεια και την προστασία του εν λόγω στρατιωτικού, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα και οι υπόλοιποι που παραμένουν σε καθεστώς κράτησης στο πλαίσιο της διαδικασίας του ασύλου θα αφεθούν ελεύθεροι, διότι λήγει ο χρόνος της κράτησης τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα