28 Μαρτίου 2024 / 1:29 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 1:29 μμ

Αναμένεται σήμερα η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες

από fimotro

Με καθυστέρηση μιας εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την προκήρυξη του διαγωνισμού χορήγησης πανελλαδικών τηλεοπτικών αδειών γενικού περιεχομένου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης θα δημοσιοποιήσει σήμερα Δευτέρα την προκήρυξη – κάτι που ήταν να γίνει στις 20 του μήνα- καθώς έπρεπε να μεταφραστεί και στα Αγγλικά.

Μετά από τη δημοσιοποίηση, η διαδικασία εισέρχεται στο τελικό στάδιο, καθώς οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν το φάκελο της υποψηφιότητάς τους εντός 45 ημερών.

Στη συνέχεια το ΕΣΡ θα εξετάσει τους φακέλους και θα δώσει την άδειά του για τη διενέργεια της δημοπρασίας, η οποία δεν θα θυμίζει σε τίποτα την περσινή διαδικασία «τύπου reality», κατά την οποία οι υποψήφιοι ιδιοκτήτες είχαν κλειστεί για μέρες στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.

Ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών αυξήθηκε, φτάνοντας τις επτά, αντί για τέσσερις στο νόμο Παππά, με το ελάχιστο τίμημα να είναι καθορισμένο στα 35 εκατομμύρια ευρώ.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η συγκέντρωση τουλάχιστον 245 εκατομμυρίων ευρώ από τη δημοπρασία, ποσό που είχε συγκεντρωθεί και στην προηγούμενη διαδικασία δημοπράτησης των τεσσάρων αδειών και είχε ικανοποιήσει το Μέγαρο Μαξίμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα