23 Απριλίου 2024 / 11:37 πμ
23 Απριλίου 2024 / 11:37 πμ

Αμοιβή $70 εκατ. για να βρουν το αεροπλάνο της Malaysia Airline

από fimotro

Το κυνήγι της πτήσης 370 της Malaysia Airlines συνεχίζεται καθώς η κυβέρνηση της Μαλαισίας συμφώνησε να καταβάλει σε αμερικανική εταιρεία εξερεύνησης περίπου 70 εκατ. δολάρια, εάν λύσει το μεγαλύτερο μυστήριο της σύγχρονης αεροπορίας.

Το αεροσκάφος Boeing Co 777 εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου 2014, ενώ κατευθυνόταν προς το Πεκίνο από την Κουάλα Λουμπούρ. Επέβαιναν 239 άτομα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η κυβέρνηση υπέγραψε συμβόλαιο με την Ocean Infinity, αλλά ανακοίνωσε ότι η εταιρεία θα πληρωθεί, μόνο εάν εντοπίσει το αεροπλάνο ή τις συσκευές καταγραφής ήχου της πτήσης.

«Ελπίζω ότι θα βρούμε την απάντηση που ψάχνουμε περίπου τέσσερα χρόνια και να κλείσουμε αυτό το ατυχές γεγονός», ανέφερε ο υπουργός μεταφορών της Μαλαισίας Liow Tiong Lai, σε συνέντευξη Τύπου έξω από την Κουάλα Λουμπούρ.

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες από τις κυβερνήσεις της Αυστραλίας, της Κίνας και της Μαλαισίας που δεν κατάφεραν να εντοπίσουν το εξαφανισμένο αεροπλάνο, η νέα έρευνα θα διεξαχθεί σε απομακρυσμένο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού, δυτικά της Αυστραλίας.

Οι αρχές είχαν προσδιορίσει έκταση 25.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων ως πιθανή να βρίσκεται το αεροπλάνο, προτού εγκαταλείψουν τις προσπάθειές τους πέρυσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα