28 Μαρτίου 2024 / 9:57 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 9:57 μμ

Αλλαξε η ποινή του υποβιβασμού η Super League και σώζεται ο ΠΑΟ

από fimotro

Mετά από διαβουλεύσεις που κράτησαν για πολύ μεγάλο διάστημα και δύο αποτυχημένες προσπάθειες αλλαγής της ποινής του υποβιβασμού για τις ομάδες που δεν έχουν εξασφαλίσει άδεια συμμετοχής, οι “πράσινοι” κατάφεραν να πάρουν από τη Λίγκα σωσίβιο παραμονής.

Μπορεί στο πρώτο Δ.Σ. να μην πήρε τις ψήφους που χρειαζόταν και η δεύτερη να ακυρώθηκε με… τεχνητό τρόπο, η τρίτη προσπάθεια του Παναθηναϊκού όμως για να γλιτώσει την πιο μαύρη σελίδα στα 110 χρόνια της ιστορίας του ήταν και η φαρμακερή.

Yπέρ της αλλαγής του υποβιβασμού ψήφισαν οι 11/14 ΠΑΕ. Ο ΠΑΟΚ λόγω της θέσης που είχε εκφράσει σε ανάλογη περίπτωση πέρυσι, δεν μπορούσε φέτος να αλλάξει στάση, ωστόσο μία ομάδα από το γκρουπ επιρροής του δεν εμφανίστηκε στην ψηφοφορία κι αυτή είναι η Κέρκυρα, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο μία χείρα βοηθείας σε καθοριστική στιγμή για την ιστορία του Τριφυλλιού.

Οι άλλες δύο ομάδες που ψήφισαν αρνητικά στην αλλαγή της ποινής, εκτός από τους Θεσσαλονικείς, είναι ο Αστέρας Τρίπολης κι ο ΠΑΣ Γιάννινα, με τον Πλατανιά να ψηφίζει αποχή, ενώ απούσα ήταν η ΕΠΟ, που εξ αρχής προσπαθούσε να βρει μία λύση σωτηρίας για το Τριφύλλι.

Για να εξασφαλίσει βέβαια ο Παναθηναϊκός τη θετική ψήφο των έντεκα (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Πανιώνιος, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Λεβαδειακός, Λάρισα, Απόλλων Σμύρνης, Λαμία), χρειάστηκαν αρκετές διαβουλεύσεις, προσωπικές επαφές του Γιάννη Αλαφούζου και ραντεβού με τους τηλεοπτικά άστεγους. Αυτή η κίνηση λειτούργησε ευεργετικά για τον Παναθηναϊκό, καθώς κατάφερε να γείρει την πλάστιγγα υπέρ του, παίρνοντας επιπλέον ψήφους από ομάδες που δεν έδειχναν προηγουμένως διατεθειμένες να ψηφίσουν την αλλαγή της ποινής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα