28 Μαρτίου 2024 / 9:27 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 9:27 μμ

Αλλαγές στην κορυφή κατά τις κρίσεις στην Πυροσβεστική

από fimotro

Με την αποστρατεία, μεταξύ άλλων, του επιχειρησιακού υπαρχηγού και του επιτελάρχη, ξεκίνησαν οι τακτικές κρίσεις του 2017 στο Πυροσβαστικό Σωμα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Σώματος, που εκδόθηκε πριν απο λίγο.
Συγκεκριμένα, συνεδρίασε το Πρωτοβάθμιο Ανώτατο Συμβούλιο του Πυροσβεστικού Σώματος και έκρινε ως ευδοκίμως τερματίσαντα τον αντιστράτηγο ΠΣ Αθανάσιο Σερεντέλλο, στον οποίο απονεμήθηκε ο τίτλος του επίτιμου υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ διατηρητέος κρίθηκε ο υπαρχηγός Υποστήριξης του ΠΣ, αντιστράτηγος ΠΣ Σωτήριος Τερζούδης.
Ο κ. Τερζούδης είχε αντικαταστήσει πρόσφατα τον νυν αρχηγό, Βασίλη Καπέλιο, μετά την επεισοδιακή παραίτηση του τέως αρχηγού, Ιωάννη Καρατζιά, τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Τη θέση του επιχειρησιακού υπαρχηγού καταλαμβάνει ο υποστράτηγος Ιωάννης Βασιλειάδης, ο οποίος προήχθη στον βαθμό του αντιστρατήγου ΠΣ.
Το Συμβούλιο έκρινε, επίσης, ευδοκίμως τερματίσαντες τους υποστρατήγους ΠΣ, Στέφανο Σπανέα (επιτελάρχη) και Θεοδόσιο Δημακογιάννη.
Διατηρητέους έκρινε τους υποστράτηγους ΠΣ:
1. Βασίλειο Ματθαιόπουλο
2. Δημοσθένη Αναγνωστάκη
3. Κωνσταντίνο Γιόβα
4. Νικόλαο Νικολακόπουλο
Για τις θέσεις των υποστρατήγων ΠΣ, το Σύμβούλιο έκρινε κατ’ επιλογήν προαχθέντες τους αρχιπυράρχους:
1. Σεραφείμ Αθανασίου
2. Ιωάννη Φωστιέρη
3. Ιωάννη Ράμφο
Στη συνέχεια, το Πρωτοβάθμιο Ανώτατο Συμβούλιο του ΠΣ έκρινε ως ευδοκίμως τερματίσαντα τον αρχιπύραρχο του ΠΣ, Ιωάννη Ζάχο. Σημειώνεται, ότι σε βάρος του κ. Ζάχου, ο οποίος κατείχε τη θέση του διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας, στο Αρχηγείο του Σώματος, έχει υποβάλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση ο γγ Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, ενώ τον κάλεσε και σε απολογία ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, με αφορμή εξυβριστικό σχόλιό του στο διαδίκτυο, μετά την παραίτηση του τέως αρχηγού Ιωάννη Καρατζιά.
Τέλος, το Συμβούλιο έκρινε διατηρητέους τους αρχιπυράρχους του ΠΣ:
1. Μιχαήλ Ανδριόπουλο
2. Κων/νο Πουλτίδη
3. Ιάκωβο Κλεφτοσπύρο
4. Ευθύμιο Γεωργακόπουλο
5. Διονύσιο Κουτσούκο
6. Στέφανο Κολοκούρη
7. Στέφανο Πιερρακάκη
8. Φίλιππο Παντελεάκο
9. Άγγελο Τριπολιτσιώτη
10. Αριστείδη Μαυρόπουλo
11. Μιλτιάδη Τετενέ
12. Κωνσταντίνο Σκούπρα
13. Δημήτριο Τσατσούλα
14. Μάριο Αποστολίδη
15. Επαμεινώνδα Αγγελόπουλο
16. Χαράλαμπο Χιώνη
17. Ιωάννη Μαραγκάκη
18. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο
19. Σπυρίδων Πέτρου
20. Απόστολο Οικονόμου (ΠΛΗ)
21. Απόστολο Σταμάτη (ΥΓ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα