29 Μαρτίου 2024 / 10:45 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 10:45 πμ

Αλλάζει χέρια με 30 εκατ. το Capsis Hotel στη Ρόδο

από fimotro

Η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στην Ελλάδα έχει δημιουργήσει έντονη κινητικότητα στον χώρο των ξενοδοχείων και δεν είναι τυχαίο ότι σταδιακά αυξάνεται το ενδιαφέρον που υπάρχει για μεγάλες μονάδες που παραμένουν κλειστές, έχοντας περάσει στον έλεγχο των τραπεζών λόγω των οικονομικών δυσχερειών που είχαν αντιμετωπίσει.
Τελευταίο παράδειγμα η περίπτωση του Capsis Hotel, ενός από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία της Ρόδου, η λειτουργία του οποίου έχει διακοπεί πρακτικά στο τέλος του 2011. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο βρίσκεται στον έλεγχο της Eurobank, η οποία πρόσφατα ολοκλήρωσε τη διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του ακινήτου με τον προτιμητέο αγοραστή, να είναι, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο επιχειρηματίας Νίκος Κούρτας, ο οποίος λειτουργεί δύο ξενοδοχειακές μονάδες στην Κω. Το τίμημα που φέρεται να πρόσφερε ο κ. Κούτρας εκτιμάται ότι ανέρχεται σε περίπου 30 εκατ. ευρώ, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι προσφορές είχαν καταθέσει 5 σχήματα, στα οποία περιλαμβάνονταν ακόμη ο όμιλος Λάμψα, ο όμιλος Δασκαλαντωνάκη, ο Ελληνοκαναδός Πήτερ Ηλιόπουλος και ο όμιλος Σταματιάδη.
Η οριστική συμφωνία δεν έχει ακόμη κλείσει καθώς απαιτείται να δοθούν οι απαραίτητες εγγυήσεις από την πλευρά του προτιμητέου αγοραστή, κάτι που αναμένεται να γίνει σύντομα. Προς το παρόν, τα σχέδια του κ. Κούτρα δεν έχουν γίνει γνωστά, αλλά σε κάθε περίπτωση εκτιμάται ότι απαιτείται να γίνει μία σημαντική επένδυση για την αναβάθμιση του ακινήτου, το οποίο χαρακτηρίζεται ως μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες περιπτώσεις. Το Capsis βρίσκεται στην παραλία της Ιξιάς στην Ιαλυσό, μόλις 5 χλμ από την πόλη της Ρόδου, αποτελείται από 5 κτήρια με συνολικά 691 δωμάτια και περίπου 1.820 κλίνες. Όμως, το πιο σημαντικό στοιχείο είναι ο συνεδριακός χώρος που διαθέτει, ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει 8.000 συνέδρους και είναι ένας από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα