28 Μαρτίου 2024 / 11:19 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 11:19 μμ

Αλλάζουν όλες οι ηλεκτρονικές εφαρμογές στο Taxis…

από fimotro

Σε πλήρη αναμόρφωση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της προχωρά η ΑΑΔΕ, μέσω ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού με τίτλο «Εφαρμογή απαιτούμενων οργανωτικών αλλαγών σε παρεχόμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες και υφιστάμενα πληροφοριακά συστήματα της Α.Α.Δ.Ε.», ο οποίος κατοχυρώθηκε σε Intrasoft και Unisystems.

Όπως αναφέρεται, το φυσικό αντικείμενο της πράξης είναι η πλήρης λειτουργική και τεχνική ενσωμάτωση αλλαγών που προκύπτουν από τη νομοθετική θέσπιση των Μνημονίων Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής και των απορρεουσών αυτών νομοθετικών και κανονιστικών πράξεων σε παραγωγικά Πληροφοριακά Συστήματα ΤΠΕ της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), προκειμένου να ενδυναμωθεί ο μηχανισμός εφαρμογής των δημόσιων πολιτικών τόσο στον τομέα της ευρύτερης φορολογίας όσο και στα ζητήματα τελωνειακού ενδιαφέροντος.

Τα Πληροφοριακά Συστήματα που επηρεάζονται άμεσα από τις παραπάνω νομοθετικές και κανονιστικές διατάξεις είναι τα ακόλουθα:

– Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Φορολογίας (TAXIS)

– Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό σύστημα TAXISnet

– Πληροφοριακό Σύστημα Ακίνητης Περιουσίας

– Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Τελωνείων (ICISnet)

– Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Ελεγκτικών Υπηρεσιών (ELENXIS)

– Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διοικητικής Πληροφόρησης (MIS)

– Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Γενικού Χημείου του Κράτους (ΓΧΚ)

Οι αλλαγές υφιστάμενων εφαρμογών και η υλοποίηση νέων εφαρμογών για το σύνολο των παραπάνω Πληροφοριακών Συστημάτων δύναται να περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

– Ικανοποίηση μεταβολών της επιχειρησιακής λογικής του Λογισμικού Εφαρμογών, όπου αναφέρεται σε μεταβολές της φορολογικής νομοθεσίας λόγω εσωτερικών αλλαγών και μνημονιακών υποχρεώσεων,των οποίων η υλοποίηση απαιτεί να εκτελεστεί υποσύνολο του πλήρους κύκλου ανάπτυξης εφαρμογών.

– Δημιουργία νέων εφαρμογών, η οποία αναφέρεται σε νέες εφαρμογές των οποίων η υλοποίηση απαιτεί να εκτελεστεί εξαρχής ο πλήρης κύκλος ανάπτυξης εφαρμογών.

– Υλοποίηση μηχανισμών διαλειτουργικότητας του Λογισμικού Εφαρμογών, για διασύνδεσή τους με πληροφοριακά συστήματα τρίτων φορέων.

– Βελτίωση του Περιβάλλοντος Χρήσης του Λογισμικού Εφαρμογών, με υλοποίηση νέων τρόπων χρήσης των διαθέσιμων λειτουργιών του, καθώς και νέων λειτουργιών παρουσίασης των διαθεσίμων δεδομένων.

– Μεταφορά τεχνογνωσίας για τις εφαρμογές που εντάσσονται σε Παραγωγική Λειτουργία.

– Διασφάλιση της ολοκληρωμένης υποστήριξης των εφαρμογών που τροποποιούνται ή επηρεάζονται από τροποποιούμενες ή νέες εφαρμογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα