19 Απριλίου 2024 / 3:34 μμ
19 Απριλίου 2024 / 3:34 μμ

Αλεξιάδης : Δεν υπάρχει καμία περίπτωση για κόφτη ή νέα μέτρα

από fimotro

Διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ενεργοποιηθεί ο δημοσιονομικός κόφτης ή να επιβληθούν νέα μέτρα παρείχε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης αναφερόμενος στην υπέρβαση του στόχου για τα έσοδα.
«Κάθε λογικός άνθρωπος καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση για “δημοσιονομικό κόφτη”, αλλά και ότι με την παρούσα κατάσταση δεν μπορούν να υπάρξουν νέα μέτρα», είπε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ. Αλεξιάδης, ο οποίος υποστήριξε ότι «παρά τα καταστροφολογικά σενάρια, έχει επιτευχθεί πολύ μεγάλη υπέρβαση των στόχων από πολύ νωρίς στα έσοδα, με 2,3 δισ. ευρώ επιπλέον, και μάλιστα υπό τέτοιες συνθήκες».
«Σε κάθε περίπτωση κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τις ακριβώς θα γίνει στον δύσκολο τομέα της φορολογίας.
Εάν η κυβέρνηση βοηθηθεί στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου και έρθουν γρήγορα τα νομοσχέδια για την οικειοθελή αποκάλυψη κεφαλαίων και το πλαστικό χρήμα, θα έχουμε πολύ μεγαλύτερα έσοδα και πολύ μεγαλύτερο πλεόνασμα στο τέλος του έτους» είπε ο κ.Αλεξιάδης.
Ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι είναι «φύσει και θέσει αισιόδοξος» και σημείωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν διαβάζει καν τα στοιχεία που καταθέτονται στη Βουλή και «όσα λέει δεν έχουν κανένα στοιχείο σοβαρότητας».
Όπως είπε, στο λαθρεμπόριο κατατέθηκε σωρεία στοιχείων για όσα έγιναν και ερωτήθηκε η ΝΔ πότε άλλοτε έγιναν.
«Αλλά δεν απαντούν» είπε ο κ.Αλεξιάδης, ο οποίος τόνισε ότι στις ληξιπρόθεσμες οφειλές τα στοιχεία του 2016 είναι πολύ καλύτερα τόσο από του 2015 όσο και από το 2014, τη χρονιά του success story του Σαμαρά.
«Είμαστε στα επίπεδα του 2013, παρά τα προβλήματα στην αγορά» υπογράμμισε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα