20 Απριλίου 2024 / 12:16 πμ
20 Απριλίου 2024 / 12:16 πμ

Αλέξη, βρέχει φωτιά στη στράτα σου – “ορατότης μηδέν”

από fimotro

Γράφει ο Κ. Π.

([email protected])

Έκπληκτος έμεινα την Παρασκευή το πρωί, ανοίγοντας την τηλεόραση βλέποντας κόκκινο χαλί και στρατιωτικό άγημα σε απ΄ευθείας μετάδοση. Μέχρι να καταλάβω γιατί η ΕΡΤ μετέδιδε αυτή την εικόνα, είδα τον Αλέξη Τσίπρα να περπατάει πάνω στο χαλί και… ηρέμισα. Βέβαια η εικόνα δεν ήταν από την… Κίνα η άλλη χώρα που επισκεπτόταν ο Έλληνας πρωθυπουργός. Ήταν η Αλεξανδρούπολη.

Στην ΕΡΤ και στις κυβερνήσεις, πάντα υπήρχαν ηλίθιοι που ενεργούσαν με υπερβάλλοντα ζήλο και κομματικό φανατισμό, προβάλλοντας πολιτικά γεγονότα και πρόσωπα, χωρίς αξία, πουλώντας εκδούλευση η ικανοποιώντας επιθυμίες προϊσταμένων!!! Το κακό όμως που έκαναν ήταν πολύ μεγαλύτερο από την προβολή. Βλέποντας το κόκκινο χαλί στην Αλεξανδρούπολη με πήγε πολλά χρόνια πίσω, όταν ο τέως από την ίδια περιοχή που είχε καταφύγει προσπάθησε να ανατρέψει τη «χούντα» χωρίς χαλί και αγήματα.

Την ώρα που ο πρωθυπουργός επισκεπτόταν την ευρύτερη περιοχή της Θράκης και η ΕΡΤ με πανηγυρικό τρόπο μετέδιδε την επίσκεψη, η ΝΔ έβγαζε σκληρή ανακοίνωση εις βάρος της ΕΡΤ μιλώντας «για πρακτικές Βορείου Κορέας» τονίζοντας:

«Η Ε.Ρ.Τ. ξεπέρασε, σήμερα, το χειρότερο εαυτό της. Προφανώς, στην Κυβέρνηση νομίζουν ότι η Δημόσια Τηλεόραση είναι “μαγαζί” τους.
Πανικοβλημένοι από τα αδιέξοδα που δημιούργησαν και την κατάρρευσή τους στην κοινωνία αντιγράφουν πρακτικές Βορείου Κορέας.
Ας καταλάβουν και οι ίδιοι ότι με τέτοιες πρακτικές εκτίθενται όλο και πιο πολύ στα μάτια της δημοκρατικής ελληνικής κοινωνίας».

Στον αντίποδα της επίσκεψης Τσίπρα στη Θράκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιόδευε στην Ήπειρο με τη φράση: «Μην παίζεται με την Ελλάδα», την ώρα που ψυχοπαθείς και παρανοϊκοί γείτονες, μιλούν για αλυτρωτισμό, καρδιές και χαμένες πατρίδες, ενώ σε ομιλία του στα Γιάννενα τόνισε: «Η νέα κυβέρνηση της χώρας θα γίνει πολύ πιο σύντομα από όσο νομίζουν κάποιοι και θα είναι ισχυρή για να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Με άνοιγμα σε νέα πρόσωπα, σε νέες ιδέες».

Σε απάντηση ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την περιοδεία στη Θράκη εγκαινίασε το πρωθυπουργικό γραφείο της Θεσσαλονίκης, υποσχόμενος ότι θα το επισκέπτεται κάθε 15 μέρες, με διευθύντρια μια 28χρονη… ψυχολόγο ερασιτέχνη ηθοποιό. Από ψυχολογία και υποκριτική ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανάγκη. Θα βρει στήριγμα από τη νεαρά υπεύθυνη… του γραφείου!

Μιλώντας στα εγκαίνια του πρωθυπουργικού γραφείου ό ίδιος, τόνισε μεταξύ άλλων:

«…Θα ήθελα εξ αρχής να τονίσω ότι δεν είναι η επιθυμία μου να φτιάξουμε άλλο ένα θεσμικό κύτταρο το οποίο θα είναι μη λειτουργικό, αλλά επιθυμία μου είναι να φτιάξουμε ένα λειτουργικό γραφείο. Να συγκεντρώνει τα προβλήματα και να αναζητά λύσεις μαζί με τους αρμόδιους φορείς.

Στη Θεσσαλονίκη έχω κουραστεί να έρχομαι για εγκαίνια, ωραίες ομιλίες, δημόσιες σχέσεις, πολλούς αγιασμούς και λίγα έργα. Όμως, στην πορεία αυτό πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη. Και εδώ είμαστε όλοι οι φορείς της πόλης… προκειμένου να αναζητήσουμε λύσεις στα προβλήματα…»

Οι άνθρωποι της συγκυβέρνησης δεν παίζονται, έχουν μπλέξει τα «μπούτια» τους και δεν μπορούν να τα ξεμπλέξουν με φόντο τις εκλογές, όποτε αυτές και αν έρθουν! Τόσα ψέματα λεβέντες… θα ρίξει «αστροπελέκι»(κεραυνοί πέφτουν πολλοί) ο Θεός και θα σας… κάψει, αλλά εσείς δεν πιστεύετε σε… Θεό, οπότε έχετε περιθώριο να απολαμβάνετε τη «γλύκα» της εξουσίας μέχρι να πέσει το… αστροπελέκι!!!

Παρακολουθώντας την μέχρι τώρα πορεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την ημέρα που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, μέχρι σήμερα, μού ήρθε στο μυαλό η ταινία του Νίκου Φώσκολου, «Ορατότης Μηδέν!» γυρισμένη το 1970, με πρωταγωνιστή τον σκληρό του Ελληνικού κινηματογράφου Νίκο Κούρκουλο.

Για την ταινία γράφτηκε και το τραγούδι που ερμήνευσε ο Στράτος Διονυσίου «Βρέχει φωτιά στη στράτα μου» σε στοίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου και μουσική Μίμη Πλέσσα που αργότερα έγινε μεγάλη επιτυχία.

Δείτε λοιπόν ένα μικρό-προφητικό-απόσπασμα της ταινίας(3΄) που απεικονίζει το σήμερα, τι χαρτιά σχίζει ο πρωταγωνιστής, τον διάλογο που έχει. Ακούστε το τραγούδι και φανταστείτε τον… Αλέξη Τσίπρα στο ρόλο του Ν. Κούρκουλου!

Τα υπόλοιπα τα αφήνω στη φαντασίας. Την Ελλάδα του σήμερα, των μνημονίων και της εξαθλίωσης!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα