25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Ακινητοποιημένο έξω από τη Λεμεσό το Ιταλικό γεωτρύπανο…

από fimotro

Στο λιμάνι της Λεμεσού έχει μεταβεί το γεωτρύπανο της ιταλικής εταιρείας ΕΝΙ «SAIPEM 12000». Συγκεκριμένα, το γεωτρύπανο βρίσκεται 17.7 ναυτικά μίλια νοτιανατολικά του λιμανιού και το συνοδεύουν πλοία με ιταλική σημαία. Υπενθυμίζεται ότι το γεωτρύπανο την Παρασκευή επιχείρησε να κατευθυνθεί στο στόχο “Σουπιά”, στο τεμάχιο 3 της κυπριακής ΑΟΖ αλλά εγκατέλειψε την προσπάθεια μετά τις τουρκικές απειλές.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, το SAIPEM δεν θα προσεγγίσει το αγκυροβόλιο του λιμανιού Λεμεσού και θα παραμείνει σε διεθνή χωρικά ύδατα. Πληροφορίες του SigmaLive αναφέρουν ότι το γεωτρύπανο θα παραμείνει εκτός λιμένα για φορτοεκφόρτωση υλικών για τις επόμενες 2 με 3 μέρες.
Aυτά είναι τα πλοία που το συνοδεύουν

Πριν από λίγες ώρες, το γεωτρύπανο της ΕΝΙ επιχείρησε να πλησιάσει το στόχο στο Οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ, ωστόσο δέχθηκε απειλές από τουρκικά πολεμικά πλοία, ότι θα το βυθίσουν σε περίπτωση που συνεχίσει την πορεία του, όπως μεταδίδουν κυπριακά ΜΜΕ. Μάλιστα το SAIPEM 12000 προέβη σε μανούβρες για ν’ αποφύγει παρεμπόδισή του από τουρκικά πολεμικά πλοία. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, κοντά στο γεωτρύπανο βρίσκονται 4 τουρκικά πολεμικά σκάφη. Ένα εξ αυτών προσπάθησε να το παρεμποδίσει. Ωστόσο, ο πλοίαρχος του Saipem 12000 επιχειρεί μανούβρες και δείχνει αποφασισμένος να φτάσει στον στόχο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα