25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Αιχμές και ερωτήματα Τζανακόπουλου για τη ΝΔ και τα Paradise Papers

από fimotro

Επιβεβαιώθηκε το πολύ καλό κλίμα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με αφορμή τις δηλώσεις που έγιναν μετά το χθεσινό Eurogroup. «Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στις διαπραγματεύσεις, που προχωρούν χωρίς καθυστερήσεις».

Επανέλαβε ότι θα διατεθεί κοινωνικό επίδομα και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν εντός του μήνα. Η ΝΔ επιδίδεται σε ασκήσεις παροχών και δεν μας λέει τι θα κάνει στην ψηφοφορία και αν θα καταψηφίσει όπως πέρυσι.

Απαντώντας στο αίτημα της ΝΔ για μείωση του ΕΝΦΙΑ, υπενθύμισε ότι ένας φόρος δεν είναι «one-off μέτρο» (σ.σ. εφάπαξ), γιατί κάθε χρόνο επαναλαμβάνεται. Η πρόταση αυτή δεν λαμβάνει υπόψη την ανάγκη του κάθε πολίτη και είναι οριζόντιο μέτρο. Λειτουργεί λαϊκιστικά, για να δείξει ότι ο Κ. Μητσοτάκης ενδιαφέρεται για τη μείωση της φορολογίας.

Θύμισε ότι έχουν ήδη ψηφιστεί φοροελαφρύνσεις στα αντίμετρα για το 2019 και το 2020 και ζήτησε από τη ΝΔ να πει από πού θα κόψει δαπάνες για να χρηματοδοτήσει τις φοροελαφρύνσεις που εξαγγέλλει.

Τα Paradise Papers

Προκαλεί μεγάλη εντύπωση η χθεσινή ανακοίνωση της ΝΔ. «Κάποιος κακόπιστος θα μπορούσε να υποθέσει ότι υπάρχουν ονόματα στις σχετικές λίστες, τα οποία σχετίζονται με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για τα οποία ήδη η ΝΔ προσπαθεί να χτίσει την υπερασπιστική της γραμμή.

»Διαβεβαιώνουμε ότι το σύνολο των ονομάτων θα ελεγχθεί εξονυχιστικά. Αν η ΝΔ μπορεί να διαφωτίσει για συγκεκριμένες περιπτώσεις, την καλούμε να το πράξει άμεσα και χωρίς μισόλογα».

Απαντώντας σε σειρά ερωτήσεων για το θέμα, συμπλήρωσε ότι η ΝΔ λειτούργησε σαν να έχει τη «μύγα και μυγιάζεται». Σαν να προσπαθεί να οικοδομήσει εκ των προτέρων αμυντική γραμμή. Αν κάτι γνωρίζει, οφείλει εκ των προτέρων να το ανακοινώσει, να δώσει τις εξηγήσεις και να αφήσει τα μισόλογα για τους δικηγόρους, αυτούς που πληρώνονται γι’ αυτή τη δουλειά.

Η ΝΔ πρέπει να δώσει απαντήσεις. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο από το να ερευνήσει όλα τα ονόματα. Η ΝΔ πρέπει να μας πει τι φοβάται.

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Απαντώντας σε ερώτηση του Euro2day.gr για το θέμα, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες ρυθμίσεις προκειμένου να λυθούν τα αιτήματα που, ενδεχομένως ευλόγως, θέτουν οι συμβολαιογράφοι στο τραπέζι και να υπάρξει πλήρης εγγύηση της ασφάλειας όλων των μερών.

Υπάρχει ένα συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο που προστατεύει την α’ κατοικία με βάση το νόμο Κατσέλη και το νόμο Σταθάκη. Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, ώστε να μην υπάρξει καμία διακινδύνευση των προαπαιτούμενων της β’ αξιολόγησης, ένα εκ των οποίων είναι και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Όπως είπε, θα γίνει συνάντηση για το θέμα με τους συμβολαιογράφους, ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες εγγυήσεις εντός του θεσμικού πλαισίου που ισχύει.

Σημείωσε, τέλος, ότι για το θέμα έγινε προσπάθεια να παρουσιαστεί σήμερα ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ήταν «υπόλογος».

Η επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Καταδίκασε την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και ξεκαθάρισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε άμεσα εντολή για διαλεύκανση της υπόθεσης και σύλληψη των δραστών.

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα με τη δέουσα σοβαρότητα, ωστόσο δεν φαίνεται να συμβαίνει το ίδιο με την αντιπολίτευση, κατήγγειλε και έκανε λόγο για «φθηνό παιχνίδι εντυπώσεων». Ειδικά για τη ΝΔ υποστήριξε ότι υπάρχει κατάρρευση αντιπολιτευτικού αφηγήματος και γι’ αυτό επενδύει σε ακροδεξιά ατζέντα. Εκτίθεται «αυτοεξευτελιζόμενη» ή αναδεικνύοντας μεμονωμένες περιπτώσεις. Είπε ότι σε επιθέσεις που έγιναν με Καλάσνικοφ επί κυβέρνησης ΝΔ «κατηγορούνταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Και τώρα κατηγορείται ο ΣΥΡΙΖΑ».

Οπως είπε, αυτού του τύπου οι ενέργειες είναι εκ των πραγμάτων «προβοκατόρικες».

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν ο κ. Τόσκας απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού, θύμισε τις επιτυχίες της αστυνομίας και είπε ότι είναι ένας «εξαιρετικά επιτυχημένος υπουργός». Σημείωσε δε ότι ήδη υπάρχει σύλληψη για την υπόθεση της δολοφονίας της εφοριακού στο Β’ Νεκροταφείο.

Ο νόμος Παρασκευόπουλου

Οι «αποσυμφορητικοί» νόμοι έχουν συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα και ημερομηνία λήξης. Η προθεσμία του νόμου Παρασκευόπουλου έληξε και υπήρξε νέος νόμος, που ισχύει ως τον Αύγουστο του 2018.

Μίλησε για καταδίκες της χώρας από την Ευρώπη για κακομεταχείριση των κρατουμένων. Ο νόμος Παρασκευόπουλου έχει εκπνεύσει. Ισχύει άλλος νόμος, που επίσης θα εκπνεύσει τον Αύγουστο του 2018.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα