19 Απριλίου 2024 / 10:24 πμ
19 Απριλίου 2024 / 10:24 πμ

Αισιόδοξος για τη διαπραγμάτευση ο Τσακαλώτος

από fimotro

«Η συμφωνία είναι καλύτερη από αυτήν που περίμενα πριν από ένα μήνα», δηλώνει αναφερόμενος στην κατ’ αρχήν συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Ταυτόχρονα, μιλώντας στην εφημερίδα «Ειδήσεις», τονίζει ότι πλέον χρειάζεται δουλειά για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, με τους καλύτερους δυνατούς όρους, ώστε να γυρίσει οριστικά σελίδα η ελληνική οικονομία.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι όπως αναφέρουν «Τα Νέα» ο κ. Τσακαλώτος τόνισες την Τετάρτη μιλώντας στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ότι «εγώ δεν θα γίνω Βαρουφάκης, ούτε Ιφιγένεια».
Η διαπραγμάτευση με τα τεχνικά κλιμάκια αναμένεται να ξεκινήσει την Τρίτη και σε αυτή θα συζητηθούν τα νέα δημοσιονομικά μέτρα με τις αλλαγές στο φορολογικό, το ασφαλιστικό και τα εργασιακά να είναι στο επίκεντρο.
Από την πλευρά του πάντως το ΔΝΤ έχει ξεκαθαρίσει ότι πέρα από τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση, οι ευρωπαίοι εταίροι θα πρέπει και εκείνοι να δεσμευτούν σε μία σημαντική ελάφρυνση του χρέους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα