28 Μαρτίου 2024 / 9:03 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 9:03 μμ

Αθώωσαν κατηγορούμενο για τη δολοφονία των δυο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ!

από fimotro

Στην αθώωση του Γ.Ε για την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στη δολοφονία των δυο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ τον Μάρτιο του 2011 στου Ρέντη, κατέληξε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας. 
Η απόφαση προκάλεσε το ξέσπασμα των συγγενών των αδικοχαμένων αστυνομικών «Ποια ελαφρυντικά τους αναγνωρίζετε; Σκότωσαν τα παιδιά μας… Είναι δολοφόνοι θα τους αθωώσετε κιόλας;» φώναζαν οι συγγενείς και οι μητέρες των αδικοχαμένων αστυνομικών.

Σχετικά με τα ελαφρυντικά που ζητήθηκαν από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, η εισαγγελέας της έδρας ανάφερε: «Προσβολή στη μνήμη των νεκρών να τους χορηγηθούν ελαφρυντικά. Με αποτροπιασμό ζητώ να μην τους χορηγηθούν. Και συγκεκριμένα για τον Σ. που ζητάει μετέπειτα καλή συμπεριφορά η εισαγγελέας είπε: Έφυγε περιφρονώντας το δικαστήριο, ήξερε στη φυλακή πως να συγκρατεί τις κακοποιές ορμές του.»

Αντίθετα με τον Γ.Ε το δικαστήριο επέβαλλε στους άλλους δυο κατηγορουμένους Ι.Σ και Α.Π δια ισόβια κι 66 έτη κάθειρξη καταδικάζοντας τους ως φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας των αστυνομικών. Οι υπόλοιποι 9 κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές από 2-8 έτη φυλάκισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα