19 Απριλίου 2024 / 3:34 πμ
19 Απριλίου 2024 / 3:34 πμ

ΑΕΠΙ: Προτείνει για πρόεδρο του νέου Δ.Σ. τον Ηλία Φιλίππου

από fimotro

Τον στιχουργό Ηλία Φιλίππου προτείνει για τη θέση του προέδρου του διοικητικού της συμβουλίου η Ελληνική Εταιρεία Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ), σε συνέχεια της ανακοίνωσής της, στις 20 Φεβρουαρίου, για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της.
Με σημερινή της επιστολή στον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ), η ΑΕΠΙ γνωστοποίησε τα εξής:
Το νέο διοικητικό συμβούλιο θα οριστεί σε γενική συνέλευση της εταιρείας που προγραμματίζεται στις 10 Μαρτίου. Πρόεδρος του ανανεωμένου διοικητικού συμβουλίου θα προταθεί να αναλάβει ο κ. Ηλίας Φιλίππου, διακεκριμένος Έλληνας στιχουργός με σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (στη Φιλοσοφική και τη Θεολογική Σχολή) και σε Πανεπιστήμια εξωτερικού.
Την προτεινόμενη 5μελή Συντονιστική Επιτροπή, η οποία θα ξεκινήσει τις εργασίες της την Παρασκευή 10 Μαρτίου και θα παραμείνει εν ενεργεία μέχρι και την ολοκλήρωση της ΑΜΚ που έχει εξαγγείλει η ΑΕΠΙ. Ο ρόλος της επιτροπής θα είναι η έγκριση των πάσης φύσεως δαπανών και εκροών της εταιρείας. Οι λεπτομέρειες και ο ακριβής τρόπος λειτουργίας της Συντονιστικής Επιτροπής κοινοποιήθηκαν επίσης αρμοδίως στον ΟΠΙ.
Η ΑΕΠΙ έθεσε επίσης υπ΄ όψιν του ΟΠΙ και την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΓΕΜΗ αναφορικά με την ΑΜΚ που έχει εξαγγείλει η εταιρεία.
Επίσης, υπ’ όψιν της εποπτεύουσας αρχής τέθηκε και γνωμάτευση της διεθνούς ελεγκτικής εταιρείας «KPMG Σύμβουλοι Α.Ε.». Η γνωμάτευση αυτή συντάχθηκε μετά από πρωτοβουλία της ΑΕΠΙ με στόχο να εξεταστούν αναλυτικά τα θέματα που αφορούν τη βιωσιμότητα και τις προοπτικές της ΑΕΠΙ, ενώ αξιολογήθηκε και αποτιμήθηκε και το Επιχειρηματικό Σχέδιο της έως το 2020.
Σε ό,τι αφορά την έγγραφη κατάθεση των απόψεων της ΑΕΠΙ για τα ευρήματα της έκθεσης της ΕΥ αυτές θα υποβληθούν όπως ορίζει η δέουσα διαδικασία, όπως τονίζει η Εταιρεία, μετά από την λήψη όλων των εγγράφων, που περιέχονται στο διοικητικό φάκελο ο οποίος έχει καταρτιστεί για το θέμα, η αποστολή του οποίου εκκρεμεί από τον ΟΠΙ.
Η ΑΕΠΙ σημειώνει ότι θα συνεχίσει να ενημερώνει επίσημα και με πράξεις όλους τους ενδιαφερόμενους αναφορικά με τις σημαντικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει και στις οποίες έχει δεσμευτεί με στόχο την ομαλοποίηση της λειτουργίας της αγοράς πνευματικών δικαιωμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα