19 Απριλίου 2024 / 1:20 πμ
19 Απριλίου 2024 / 1:20 πμ

Αδωνις σε Καμμένο: Μας παραπλανήσατε από λάθος ή από δόλο για να αρπάξετε;

από fimotro

Σε υψηλούς τόνους ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή για τα εξοπλιστικά. Τον λόγο αρχικά έχουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που κατέθεσαν τη σχετική ερώτηση.

Κουμουτσάκος: Αμείλικτα τα ερωτήματα

Για να κερδίζει ένας μεσάζον εξαπατήθηκε η Βουλή των Ελλήνων και χάθηκαν 66 εκατ. ευρώ που χρειάζονταν οι ένοπλες δυνάμεις, τόνισε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Είπε ότι τα ερωτήματα είναι αμείλικτα. Γνώριζε το ΥΠΕΞ το σύνολο της υπόθεσης; αναρωτήθηκε και εκτίμησε ότι γνώριζε.

Μίλησε για υπόθεση διαφθοράς για την οποία υπάρχουν ευθύνες στον υπουργό Αμυνας, το υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και τον πρωθυπουργό.

Όπως τόνισε το πρόβλημα είναι σοβαρότερο και ξεπερνά το θέμα του σκανδάλου. Η χώρα έχει δεχτεί 3.000 παραβιάσεις στον εναέριο χώρο και η πολιτική ηγεσία του υπ. Αμυνας βυθίζεται σε κατάσταση ανυποληψίας.

Κ. Τασούλας: Παραπλανήθηκε η Βουλή

«Η ΝΔ θεωρεί ότι συμφωνίες εκποίησης στρατιωτικού υλικού δεν βασίζονται σε διακρατική συμφωνία όπως ψευδώς διαβεβαίωσε ο Π. Καμμένος αλλά για συμφωνία που υπεγράφη με μεσάζοντα, κάτι που απαγορεύεται από το νόμο», υποστήριξε ο Κωνσταντίνος Τασούλας ανοίγοντας την συζήτηση στη Βουλή.

Όπως είπε αυτό το μάθαμε γιατί ο Π. Καμμένος πρόσβαλε αξιωματικό του στρατού που δεν ήθελε να υποστήριξε τη συμφωνία. Ο τελευταίος υπέβαλε υπόμνημα που διέρρευσε στον τύπο. Είπε ο ταξίαρχος «ότι επειδή έχω 35 χρόνια ευδόκιμου υπηρεσίας κάτω αυτό το υπόμνημα».

Ο κος Τασούλας είπε ότι η ΝΔ υπερψηφίζει τις εισηγήσεις του υπ. Αμύνης που έρχονται στη Βουλή έτσι ώστε η επιτροπή Εξοπλισμών να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των ενόπλων δυνάμεων.

Κατά τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας η αξιωματική αντιπολίτευση κινήθηκε επί τη βάση ότι υπήρχε διακρατική συμφωνία για την πώληση των βλημάτων. Ο Βασίλης Παπαδόπουλος που εμφανίζεται ως μεσάζων είχε υποβάλει ένα μην πριν κριθεί το υλικό ως «πλεονάζον» αίτημα για αγορά για λογαριασμό του κράτους της Ιορδανίας.

Σύμφωνα με τον κο Τασούλα οι επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων ζήτησαν διευκρινήσεις για μια εξουσιοδότηση του 2016 που είχε ο Β. Παπαδόπουλος αλλά οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας δήλωσαν ότι θέλουν διακρατική συμφωνία. Εν συνεχεία, όπως είπε υπογράφηκε η συμφωνία στη Θεσσαλονίκη με μια εταιρεία. Αυτή δεν προχώρησε ωστόσο.

«Είναι θλιβερή και σκοτεινή υπόθεση», τόνισε. Η συμφωνία είναι με μεσάζοντα, μια συμφωνία «αίσχους» για την Ελλάδα και τον υπουργό Αμυνας.

Αθ. Δαβάκης (ΝΔ): Το κείμενο της σύμβασης δεν ήταν ούτε για Καψιμί

Από την πλευρά του ο βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ αναρωτήθηκε αν υπάρχει έγγραφο της Σαουδικής Αραβίας που να φανερώνει ότι υπάρχει ενδιαφέρον για αγορά 300.000 βλημάτων πυροβολικού.

Όπως είπε μένει αναπάντητο το ερώτημα αν η διεύθυνση εξοπλισμών έχει το δικαίωμα να παρέχει εξουσιοδοτήσεις.

Δήλωσε ότι το κείμενο της σύμβασης δεν ήταν ούτε για «καψιμί μονάδας» και ότι το υπουργείο Εξωτερικών έστειλε έγγραφο που ζητούσε πιστοποιητικό επαλήθευσης παραλαβής του υλικού και ότι ζητούσε να ενημερώσει η ΕΥΠ για την εταιρεία που θα συμμετείχε στη σύμβαση.

Γεωργιάδης: Μας παραπλάνησαν με δόλο

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να καταλάβει τι έχει γίνει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. Όπως είπε ο Π. Καμμένος απέδωσε τη διαρροή εγγράφου σε έλληνα πράκτορα της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας (MIT).
Επικαλέστηκε τον ανεξάρτητο βουλευτή Παναγούλη που μίλησε για «καραμπινάτη υπόθεση μίζας». «Πρέπει να δούμε αν έχει δίκιο. Αν κάποιος πήγε να τα αρπάξει χοντρά».

Είπε ότι ο Πάνος Καμμένος παραπλάνησε τη Βουλή και ρώτησε τον Ν. Φίλη αν θα είχε την ίδια ψήφο στην Επιτροπή αν ήξερε για το θέμα του Β. Παπαδόπουλου.

«Η ακύρωση της συμφωνίας γιατί δεν ήρθαν τα λεφτά δεν αναιρεί το ερώτημα αν υπήρξε απόπειρα λαθρεμπορίου και μίζας», τόνισε.

Ρώτησε τον Πάνο Καμμένο γιατί δεν ενημέρωσε για το ότι οι Σαουδάραβες ήθελαν ένα μεσάζοντα όπως τον Β. Παπαδόπουλο. Όπως είπε αν το ήξερε δεν θα ψήφιζε όπως ψήφισε.

«Μας παραπλανήσατε από λάθος ή από δόλο για να αρπάξετε;».

Σύμφωνα με τον Αδωνι Γεωργιάδη οι σαουδάραβες ζήτησαν 100.000 βλήματα και η κυβέρνηση αν προχωρούσε η ρύθμιση θα έπαιρνε 200.000 βλήματα επιπλέον. Εκτίμησε ότι στη λαθραία αγορά αυτά τα επιπλέον βλήματα αξίζουν 150 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα