24 Απριλίου 2024
24 Απριλίου 2024

ΑΔΜΗΕ: Έλαβε δάνειο 199 εκατ. ευρώ από κινεζικές τράπεζες

από fimotro

Την εκταμίευση στις 30/4 ποσού 199 εκατ. ευρώ ως προϊόν δανειακής χρηματοδότησης από τις τράπεζες Bank of China (Luxembourg) S.A. και Industrial and Commercial Bank of China Limited, ανακοίνωσε ο ΑΔΜΗΕ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το ως άνω κοινοπρακτικό δάνειο είναι πενταετούς διάρκειας με περίοδο χάριτος ενός έτους, άνευ εξασφαλίσεων και κρατικής εγγύησης και τo βασικό περιθώριο δανεισμού ανέρχεται στα 2.4% ετησίως.

Επίσης, ανακοινώνεται ότι η ΑΔΜΗΕ Α.Ε. στο πλαίσιο της διαδικασίας αναχρηματοδότησης του υφιστάμενου Κοινοπρακτικού Ομολογιακού Δανείου, ύψους €337 εκατ και λήξης τον Νοέμβριο 2021, προέβη σε πρόωρη αποπληρωμή ποσού €100 εκατ. H διαδικασία αναχρηματοδότησης με μείωση του περιθωρίου δανεισμού και επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός ενός μήνα.

Η ανακοίνωση εκδίδεται ως Ρυθμιζόμενη Πληροφορία σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3556/2007 όπως ισχύει και του Κανονισμού 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την κατάχρηση της αγοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα