19 Απριλίου 2024 / 1:26 μμ
19 Απριλίου 2024 / 1:26 μμ

Αδειες σε 10 τηλεοπτικούς σταθμούς, προτείνει το Ποτάμι

από fimotro

Την πρόταση του Ποταμιού για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, υπέβαλε χθες, στον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση, ο Στ. Θεοδωράκης, επισημαίνοντας ότι αυτή κινείται στη λογική «περισσότερα κανάλια, περισσότεροι εργαζόμενοι, περισσότερα λεφτά στα δημόσια ταμεία και περισσότερη διαφάνεια των οικονομικών των καναλιών».
Στο πλαίσιο αυτό, το Ποτάμι προτείνει:
• Συγκρότηση του ΕΣΡ, με θητεία απολύτως ορισμένη χωρίς παρατάσεις.
• Ανοιχτή διαδικασία αδειοδότησης έως 10 τηλεοπτικών σταθμών. Οι άδειες θα έχουν 10ετή ισχύ και δίνονται μετά από διαγωνισμό που διενεργείται από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης με όρους και προϋποθέσεις που θέτει το ΕΣΡ. Οι αιτούντες άδεια θα πρέπει να πληρούν εκτός από τις οικονομικές προϋποθέσεις και συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Η στελέχωση του σταθμού, ο αριθμός των εργαζομένων, οι άξονες του προγράμματός του και η παραγωγή ελληνικού προγράμματος, είναι ανάμεσα στα κριτήρια που θα εξετάζει το ΕΣΡ.
• Νομικά ή φυσικά πρόσωπα που συναλλάσσονται με το Δημόσιο δεν μπορεί να μετέχουν στη μετοχική σύνθεση εταιρειών που κατέχουν τηλεοπτικούς σταθμούς.
• Κάθε αδειοδοτούμενος καταβάλλει εφάπαξ 10 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα θεσπίζεται ετήσιο τέλος χρήσης συχνότητας, το οποίο θα αντιστοιχεί στο 2% των ακαθάριστων ετήσιων εσόδων του σταθμού.
• Κάθε έτος διενεργείται έλεγχος των βασικών οικονομικών και ποιοτικών όρων λειτουργίας των επιχειρήσεων. Οι σταθμοί είναι υποχρεωμένοι να προσκομίζουν στοιχεία που θα αποδεικνύουν τη βιωσιμότητά τους, τη φορολογική και ασφαλιστική τους ενημερότητα, την εξυπηρέτηση τυχόν τραπεζικού δανεισμού, τις δεσμεύσεις για την παραγωγή ελληνικού προγράμματος, καθώς και αν είναι συνεπής στην καταβολή μισθών στους εργαζόμενους. Μη συμμόρφωση με αυτές τις υποχρεώσεις επιφέρουν άμεση ανάκληση της άδειας μετά από απόφαση του ΕΣΡ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα