19 Απριλίου 2024 / 7:52 πμ
19 Απριλίου 2024 / 7:52 πμ

Αγρια επεισόδια στο λιμάνι του Ηρακλείου μεταξύ αγροτών και ναυτικών που απεργούν! (βίντεο)

από fimotro

kriti1Μεγάλη ένταση επικρατεί αυτή την ώρα ανάμεσα σε αγρότες και σε ναυτεργάτες στο λιμάνι του Ηρακλείου. Η ένταση ξεκίνησε όταν οι αγρότες προσπαθούν με κάθε τρόπο να αναχωρήσει ένα πλοίο, φορτωμένο με αγροτικά προϊόντα, την ίδια ώρα που οι ναυτεργάτες προσπαθούν να διαφυλάξουν την απεργία τους. Οι απεργοί της Ομοσπονδίας αντέδρασαν πετώντας νερό με μάνικες στους αγρότες, οι οποίοι εξαγριωμένοι αντιδρούσαν στον αποκλεισμό των λιμανιών, εξαιτίας του οποίου κινδυνεύουν να καταστραφούν τα εμπορεύματά τους και να χάσουν τα συμβόλαια που έχουν συνάψει με τις εταιρίες που συνεργάζονται.
Λίγη ώρα αργότερα και μπροστά στο ενδεχόμενο να κλιμακωθεί η ένταση, το πλοίο αναχώρησε με προορισμό τη Ρόδο, γεγονός που εξαγρίωσε ακόμη περισσότερο τους αγρότες, οι οποίοι πέταξαν καπνογόνα μέσα στα γραφεία-εκδοτήρια της ΑΝΕΚ, προκαλώντας πυρκαγιά. Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να σβήσουν τις εστίες.
Από το μεσημέρι εκατοντάδες αγρότες από την Μεσσαρά, τον Άγιο Νικόλαο, την Ιεράπετρα και την Σητεία ανέβηκαν στ’ αγροτικά τους, φόρτωσαν τα προϊόντα τους, πήραν μαύρες σημαίες και ξεκίνησαν για το Ηράκλειο. Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα άρχισαν να καταφτάνουν οι πρώτοι αγρότες στο λιμάνι του Ηρακλείου όπου και έχουν δώσει ραντεβού προκειμένου να πιέσουν καταστάσεις ώστε να φύγει το πλοίο ασφαλείας. Αυτή την απόφαση έλαβε αργά το βράδυ της Πέμπτης η συντονιστική επιτροπή των αγροτών, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται και στα Χανιά.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα