28 Μαρτίου 2024 / 2:59 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 2:59 μμ

Αβραμόπουλος: Η προσφυγική κρίση θα διαρκέσει ακόμη πολύ

από fimotro

Λίγοι πρόσφυγες καταφθάνουν προς το παρόν στην Ευρώπη σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Ωστόσο ο αρμόδιος επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος πιστεύει πως η κατάσταση δεν θα παραμείνει έτσι και πως θα υπάρξουν νέα κύματα προσφύγων και μεταναστών. Κατά τη γνώμη του επιτρόπου: «Απαιτείται ένα νέο ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου, το οποίο θα μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις στο μέλλον».

Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν 75 εκατομμύρια άνθρωποι που έχουν τραπεί σε φυγή εξαιτίας πολέμων και εσωτερικών πολιτικών διενέξεων. Σε αυτούς προστίθενται άλλα 250 εκατομμύρια άνθρωποι, οι οποίοι εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους εξαιτίας της φτώχειας και της έλλειψης προοπτικής. «Αυτή η μοναδική κατάσταση θα διαρκέσει ακόμα πολλά χρόνια για το λόγο αυτό η Ευρώπη θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη».

Η μεταρρύθμιση του ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου αναβλήθηκε ήδη πολλές φορές διότι οι χώρες της ΕΕ δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν. Μέχρι το τέλος Ιουνίου θα πρέπει να συμφωνήσουν. Για την ώρα το σύστημα βασιζόταν στις συμφωνίες του Δουβλίνου, σύμφωνα με τις οποίες οι πρόσφυγες κατέθεταν αίτηση ασύλου στην πρώτη χώρα στην οποία κατέφθαναν. Και οι περισσότερες αιτήσεις υποβάλονταν στην Ελλάδα και την Ιταλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα