19 Απριλίου 2024 / 12:02 μμ
19 Απριλίου 2024 / 12:02 μμ

“Αίθουσα Σύνταξης” : μάπα το καρπούζι της ΕΡΤ!

από fimotro

Γράφει ο Κ.Π.

([email protected])

Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε η εκπομπή της ΕΡΤ «Αίθουσα σύνταξης», βλέποντας τη συνθεσή της είχα ορισμένες επιφυλάξεις, για το τι θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερο από άλλες αντίστοιχες εκπομπές ιδιωτικών καναλιών.

Προτίμησα λοιπόν να παρακολουθήσω όλη την εβδομάδα τη συγκεκριμένη εκπομπή για να έχω μια ολοκληρωμένη άποψη. Μετά από 5 εκπομπές το καρπούζι βγήκε «μάπα». Όλα τα πρόσωπα, είναι συμπαθέστατα και κάποια πολύ καλά στη δουλειά τους. Σαν τελικό αποτέλεσμα όμως και παρουσία, η εκπομπή είναι φλύαρη χωρίς αρχή και τέλος. Γίνεται μια συζήτηση και δεν ξέρεις αν είναι πολιτική, οικονομική, διπλωματική η οτιδήποτε άλλο. Είναι μια εκπομπή «τουρλού-τουρλού», που δεν είχε η ΕΡΤ.

Αυτά που γράφονται και λέγονται περί παρεμβάσεων της ΝΔ για απομάκρυνση συγκεκριμένου προσώπου από την εκπομπή ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας. Όταν δεν σε παρακολουθούν τηλεθεατές έχει κανένα νόημα μια οποιαδήποτε απομάκρυνση προσώπου;

Το να λέγονται διάφορες ανακρίβειες η ψέματα σε μια εκπομπή για να προκαλούν το ενδιαφέρον των τηλεθεατών η την οργή πολιτικών, κομμάτων η θιγομένων προσώπων και να παρεμβαίνουν για την αποκατάσταση της αλήθειας είναι θεμιτό. Μάλιστα γίνεται και πολύ συχνά.

Από την «Αίθουσα σύνταξης» λείπουν οι μεγάλες έρευνες και τα ρεπορτάζ που θα έκαναν τη διαφορά. Το να κάθονται στο τραπέζι, 6 δημοσιογράφοι και να συζητούν διάφορα θέματα, δεν είναι ούτε είδηση ούτε έρευνα. Αυτό δείχνει αδυναμία για κάτι διαφορετικό. Πρώτα-πρώτα ας μου επιτραπεί να πω ότι ο Νίκος Παναγιωτοπουλος δεν προσφέρεται για συντονιστής.

Έχω συνεργαστεί, και έχουν περάσει από τα χέρια μου δεκάδες κορυφαίοι παρουσιαστές/τριες, εντός εκτός συνόρων, έτσι μπορώ να έχω γνώση και κρίση. Εγώ δεν θα επέλεγα τον συγκεκριμένο παρουσιαστή.  Όπως η Νικόλ Λιβαδάρη με Έλη Στάη, Πηνελόπη Γαβρά πρώην παρουσιάστρια της ΕΡΤ(και πολύ καλά αμειβόμενη όπως και ο Μανόλης Κοττάκης).

Ο Σεραφείμ Κοτρώτσος και Μανόλης Κοττάκης, παρά την εμπειρία που έχουν, δείχνουν πολλές φορές, όχι απλά αμηχανία, αλλά ότι βρίσκονται σε θολά νερά, ενώ η Έρρικα Βαλιάνου μια πολύ καλή δικαστική δημοσιογράφος, σε ένα διαφορετικό περιβάλλον δεν έχει ουσιαστική προσφορά.

Το μόνο παρήγορο είναι το χαμόγελο της νεαρής Μαρίας Γιάμαλη που ομορφαίνει την ατμόσφαιρα. Άλλωστε η τηλεθέαση που συγκεντρώνει, δείχνει ότι η εκπομπή δεν κατάφερε να συγκινήσει το κοινό. Χημεία μεταξύ τους δεν υπάρχει.

Ο παρουσιαστής δεν τραβάει, έρευνες ρεπορτάζ «ρουμπρίγκες» δεν υπάρχουν. Απλά κάνουμε μια συζήτηση για να περνάει η ώρα και η ιδιωτική εταιρία που συμμετέχει στην εκπομπή ως μεικτή παραγωγή «Blackorange» να οικονομήσει μερικά ευρώ. Κύριε Συν-Ταγματάρχα και την ενημέρωση πουλήστε; Άντε για και καλούς απογόνους!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα