25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Έρχονται δοικητικές αλλαγές στην ΕΤΕ

από fimotro

Διοικητικές αλλαγές ετοιμάζονται και στην Εθνική Τράπεζα. Πέρα από την επικείμενη μέχρι το τέλος του έτους αποχώρηση του κ. Παναγιώτη Θωμόπουλου από τη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, τον γνωστό στην ναυτιλιακή κοινότητα Γιώργο Αρκάδη αναμένεται να εκλέξει το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας στη θέση του αναπληρωτή CEO.
Οι πληροφορίες λένε πως ο κ. Γ. Αρκάδης έχει εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή της Εθνικής και να έχει πάρει πράσινο φως από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί επισήμως στο επόμενο δ.σ. της Τετάρτης, το οποίο θα επικυρώσει και τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της τράπεζας.
Ο Γ. Αρκάδης είναι αυτός που δείχνει να παίρνει τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου μετά την παραίτηση του Δημήτρη Δημόπουλου.
Οι αλλαγές στη διοικητική ομάδα γίνονται στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Εθνική έναντι το ΤΧΣ να υπάρχει μόνιμο πρόγραμμα διαδοχής για τις καίριες θέσεις του δ.σ.
Ο 49χρονος Γιώργος Αρκάδης έχει μακρά και πετυχημένη πορεία στην ναυτιλιακή τραπεζική και είναι από το 2010 Chief Representative της ABN Amro στην Αθήνα. Ο κ. Αρκάδης βρέθηκε στην ABN Amro μετά την κρατικοποίηση του ολλανδικού σκέλους των δραστηριοτήτων του ομίλου Fortis Bank. Πριν το ξέσπασμα της κρίσης που προκάλεσε η κατάρρευση της Lehman Brothers, διεύθυνε την εν Ελλάδι παρουσία του ομίλου Fortis, με έμφαση στις ναυτιλιακές χορηγήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα