24 Απριλίου 2024 / 2:39 πμ
24 Απριλίου 2024 / 2:39 πμ

Έξω από το υπουργείο Εργασίας οι χήρες – Ζητούν να μην περικοπούν άλλο οι συντάξεις τους

από fimotro

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα έξω από το Υπουργείο Εργασίας μέλη του Συλλόγου συζύγων θανόντων «Αξία», που διαμαρτύρονται για τις περικοπές στις συντάξεις χηρείας.

Στην συγκέντρωση συμμετέχουν σύζυγοι ναυτικών, ιατρών, εργατών, στρατιωτικών, αστυνομικών και άλλων κοινωνικών ομάδων. Στην συγκέντρωση συμμετέχουν επίσης Σωματεία και Σύλλογοι εργαζομένων και συνταξιούχων, σε ένδειξη συμπαράστασης στα αιτήματα του Συλλόγου.

Τα μέλη του συλλόγου, μεταξύ άλλων ζητούν : Την επαναφορά του 70% της σύνταξης του εκλιπόντος αντί του 50% που καθορίστηκε με νόμο του 2016 και τη διατήρηση του 70% στους παλαιούς δικαιούχους συντάξεων χηρείας. Την επίσπευση έκδοσης των οριστικών συνταξιοδοτικών πράξεων, καθώς -όπως σημειώνουν- μέχρι σήμερα εκδίδονται με το σταγονόμετρο.

Από την συγκέντρωση δεν επιβαρύνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου. Ο Σύλλογος συζύγων θανόντων ζητά συνάντηση με την υπουργό Εργασίας ή με εκπρόσωπο της πολιτικής ηγεσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα