23 Απριλίου 2024 / 9:34 μμ
23 Απριλίου 2024 / 9:34 μμ

Έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 υπόσχεθηκε πάλι ο Τσίπρας

από fimotro

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα είναι εκτός μνημονίου τον Αύγουστο του 2018 διατύπωσε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑο Πρωθυπουργός, τονίζοντας την ίδια στιγμή σε σχέση με το προσφυγικό ότι έχει πέσει πολύ βάρος στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το πολιτικό σχέδιο φαίνεται οτι βγαίνει παρά το γεγονός οτι υπήρχαν πολλές επιφυλάξεις το προηγούμενο διάστημα. Φάνηκε πως αποδίδει και η χώρα θα είναι εκτός μνημονίου τον Αύγουστο του 2018 και αυτό θα πρέπει να γίνει φανερό στη ΝΔ που έχει κατάρρευσει έως τώρα πέντε φορες την κυβέρνηση».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στο προσφυγικό, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να δουλέψουμε για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφυγων και είναι δύσκολο γιατί εμπλέκονται πολλά υπουργεία». 

Πρόσθεσε, επίσης, ότι έχει πέσει πολύ βάρος στην Ελλάδα και είναι μια δυσκολη συμφωνία». 

Σε εισήγησή του ο αρμόδιος υπουργός Γ. Μουζάλας παρουσίασε τις δυσκολίες της κατάστασης, ενώ συμπλήρωσε ότι βασικη μέριμνα ολων είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης ευπαθών ομάδων κ ασυνόδευτων τέκνων, ενώ εκφράστηκαν και πάγιες διαφωνίες των ”53” για το προσφυγικό.

Από την πλευρά του ο γ.γ. Παναγιώτης Ρήγας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η αξιολόγηση αναμένεται να κλείσει γρήγορα παρά το γεγονός πως ξέρουν οτι υπάρχουν θέματα που θέλουν περαιτέρω συζητηση, η βούληση είναι να κλείσει το συντομότερο δυνατόν.

Τέλος, σε σχέση με το κοινωνικό μέρισμα, συμφωνήθηκε να δοθεί στα χαμηλότερα κοινωνικά εισοδήματα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα