28 Μαρτίου 2024 / 2:49 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 2:49 μμ

Επεισόδια από έξαλλους κατοίκους της Λέσβου με τον Τσίπρα

από fimotro

Αγρίεψαν τα πράγματα με τους κατοίκους του ακριτικού νησιού που εναντιώνονται στην επίσκεψη του Τσίπρα. Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν από τις 22.00 στην πλατεία Τελωνείου στο λιμάνι της Μυτιλήνης, μεταξύ ομάδας νεαρών και δυνάμεων της αστυνομίας.

Οι νεαροί προσπάθησαν να φθάσουν στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου είναι σε εξέλιξη η ομιλία του πρωθυπουργού, αλλά αντιμετωπίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έκαναν χρήση χημικών.

Μεγάλο συλλαλητήριο

Σύμφωνα με πληροφορίες κατοίκων, στο συλλαλητήριο υπολογίζεται ότι συμμετείχαν περίπου 500-1000 κάτοικοι του νησιού, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι οι συγκεντρωμένοι ενδέχεται να έφτναν τους 3.000.

Προς το τέλος της συγκέντρωσης σημειώθηκε μικροένταση όταν μερίδα διαδηλωτών επιχείρησε να διασπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να προχωρήσει προς το μέρος που μιλούσε ο πρωθυπουργός.

Τα ΜΑΤ απώθησαν τους διαδηλωτές οι οποίοι απάντησαν με φωτοβολίδες. Μετά την χρήση χημικών τα πνεύματα ηρέμισαν και λίγο αργότερα ο κόσμος άρχισε να αποχωρεί.

Πηγή φωτο: Γιώργος Χρηστίδης

Σημειώνεται ότι το παρών στο συλλαλητήριο δεν δίνουν μόνο κάτοικοι της Λέσβου, αλλά και πολίτες από τη Χίο και τη Σάμο.

Η συμμετοχή στην παλλεσβιακή απεργία, που κήρυξε το Συντονιστικό όργανο των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της Λέσβου, ήταν καθολική ενώ γίνεται προς ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου που διατηρούν ακόμα χαμηλό ποσοστό ως αντιστάθμισμα στις επιπτώσεις από τις συνεχιζόμενες προσφυγικές ροές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα