29 Μαρτίου 2024 / 5:43 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 5:43 μμ

Ένταση στη διαμαρτυρία της ΠΟΕΔΗΝ έξω από τη Βουλή (βίντεο)

από fimotro

Ένταση σημειώθηκε έξω από τη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με σύνθημα «απέχουμε από την αξιολόγηση. Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς της κυβέρνησης». Κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα, η ένταση σημειώθηκε όταν τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ έφτασαν έξω από τη Βουλή και οι αστυνομικές δυνάμεις δεν τους επέτρεψαν να αναρτήσουν ένα πανό που έγραφε: “Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν”.

Αυτή την ώρα, λόγω της κινητοποίησης, είναι κλειστή η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας, από το Σύνταγμα έως το ύψος του Χίλτον. Επιπλέον, σύμφωνα με την Τροχαία, ορισμένα κυκλοφοριακά προβλήματα παρατηρούνται αυτή την ώρα στη λεωφόρο Κηφισίας.

Εν τω μεταξύ, η ΠΟΕΔΗΝ έχει προκηρύξει για σήμερα παννατική στάση εργασίας έως τη 1 το μεσημέρι και 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση απεργία στα περιφερειακά νοσοκομεία.

Η Ομοσπονδία διεκδικεί «δωρεάν Υγεία, επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, του ΕΚΑΒ και της Πρόνοιας, ένταξη στα ΒΑΕ, κατάργηση των μνημονίων για ανάκτηση των μνημονιακών απωλειών», ενώ εκφράζει την αντίθεσή της στην αξιολόγηση.

Όπως αναφέρει, 45.000 υπάλληλοι και προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων όλων των επιπέδων, δηλαδή ποσοστό 90%, αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στην αξιολόγηση.

«Οι εργαζόμενοι στην Δημόσια Υγεία και την Πρόνοια αρνούνται να κατηγοριοποιηθούν με την αξιολόγηση, η οποία θα είναι εργαλείο δυσμενών υπηρεσιών και μισθολογικών μεταβολών, χωρίς να λαμβάνεται υπ΄ όψιν ότι εργάζονται σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης 1 για 40 ασθενείς» σημειώνει η Ομοσπονδία.

Παράλληλα, στάση εργασίας 9:00 – 15:00 και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας έχει προγραμματίσει και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) ζητώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα