19 Απριλίου 2024 / 3:09 μμ
19 Απριλίου 2024 / 3:09 μμ

Ένταση και λιποθυμίες σε διαδήλωση έξω από το υπ. Υγείας (φωτό+βίντεο)

από fimotro

17665919 17665945Μεγάλη ένταση με λιποθυμίες και διαμαρτυρίες σημειώθηκε πριν από λίγο έξω από το υπουργείο Υγείας από τους εργολαβικούς εργαζόμενους των Δημόσιων Νοσοκομείων.

Οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία με σύνθημα “Οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών δουλεύουν! Εμείς γιατί οχι;” συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας, διεκδικώντας τα εργασιακά τους δικαιώματα και με την επιθυμία να συναντήσουν τον υπουργό Ανδρέα Ξανθό.

Μάλιστα, έβαλαν συρματόπλεγμα στην είσοδο και “ματωμένες” νοσοκομειακές φόρμες πάνω σε αυτό όπως επίσης και κρεμάλες πάνω σε δέντρα με τις φωτογραφίες τους.

Δεν δίστασαν, επίσης, να στήσουν και… κατσαρόλα, στη μέση του δρόμου, όπου μαγείρεψαν ρύζι μαζί με μακαρόνια συμβολικά καταγγέλλοντας τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Πολάκη πως “μας πετάει στο δρόμο εμάς και τις οικογένειες μας”.

Έβαλαν, δε, φωτιά και έκαψαν τις στολές τους.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται, καθώς ισχυρίζονται ότι ο νέος νόμος για την απασχόληση των εργολαβικών υπαλλήλων, που ο κ. Πολάκης τους ενημέρωσε πως θα εφαρμοστεί άμεσα, εξωθεί, σύμφωνα με τους ίδιους, 8.000 ανθρώπους στην ανεργία.

Ο ίδιος νόμος προβλέπει επίσης ότι για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό οι υποψήφιοι θα πρέπει να κατέχουν ελληνική ιθαγένεια ή άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Εξαιτίας αυτών των κριτηρίων και προϋποθέσεων πετάνε στα σκουπίδια όλους τους εργολαβικούς εργαζόμενους. Μειώνουν πλασματικά την ανεργία για να λένε ψέματα για τα δήθεν επιτεύγματα της κυβέρνησης» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και ζητά «να απαντήσει ο Πρωθυπουργός τι διαφορετικό έχουν οι πρώην καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, με τις καθαρίστριες των Νοσοκομείων που εργάζονται πολλά χρόνια μέσω εργολάβων».

Οι κινητοποιήσεις στον χώρο της Υγείας θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα με την 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών για τις 2 Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα