18 Απριλίου 2024 / 3:33 πμ
18 Απριλίου 2024 / 3:33 πμ

Έμπλεξε άσχημα με τη Δικαιοσύνη η Σαββαίδου…

από fimotro

Παραπεμπτική πρόταση προς το δικαστικό συμβούλιο των Εφετών για την πρώην γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Αικατερίνη Σαββαΐδου διατύπωσε η εισαγγελέας εφετών Μαρία Γκανέ. Η εισαγγελική λειτουργός εισηγείται προς τους δικαστές του Συμβουλίου Εφετών να καθίσει στο εδώλιο η Κατερίνα Σαββαΐδου για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας σε βαθμό κακουργήματος!

Η κατηγορία αφορά σε χειρισμούς της σχετικά με υπόθεση επανελέγχου για φορολογικά θέματα που διέταξε σε εταιρεία της Βορείου Ελλάδος. Αξίζει να σημειωθεί πως η κ. Σαββαίδου πριν κινηθεί η ποινική δίωξη σε βάρος της σε πολυσέλιδο υπόμνημα που είχε καταθέσει αρνήθηκε ότι ο επανέλεγχος που διατάχθηκε με πρωτοβουλία της είχε στόχο να βλάψει το δημόσιο συμφέρον και να ωφελήσει την ελεγχόμενη εταιρεία, καθώς, όπως υποστήριξε, το πρόστιμο των 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί δεν επρόκειτο με τον επανέλεγχο να μειωθεί, ούτε να μην εισπραχθεί από το Δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση πάγωσε επ’ αόριστον το σχετικό πρόστιμο, καθώς 2,5 χρόνια μετά απ’ αυτήν ο επανέλεγχος βρίσκεται ακόμη σε εκκρεμότητα. Ουσιαστικά η Κατερίνα Σαββαΐδου κατηγορείται ότι ανέσυρε μια ήδη κατατεθείσα αίτηση της εταιρείας από το 2013 και διέταξε επανέλεγχο χωρίς να έχουν προκύψει νέα στοιχεία, όπως ρητά προβλέπει ο νόμος, με απώτερο σκοπό την εξάλειψη του προστίμου. Η Κατερίνα Σαββαΐδου από την πλευρά της φέρεται να αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή της στην υπόθεση και να υποστηρίζει ότι σε όλη της θητεία της κινήθηκε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

Τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή ή μη πάντως της κυρίας Σαββαΐδου στο ακροατήριο έχουν σύμφωνα με το νόμο τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου που θα κρίνουν- σε αυτό το δικονομικό στάδιο – την υπόθεση. Η Σαββαίδου πάντως φαίνεται έμπλεξε πολύ άσχημα. Οι κατηγορίες είναι πολύ βαριές και εάν τελικά παραπεμφθεί θα είναι ζόρικα τα πράγματα γι αυτήν.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, έπειτα από εντολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, είχε ζητήσει την παραίτηση της Κατερίνας Σαββαΐδου, η οποία όμως αρνήθηκε να την υποβάλει. Στη συνέχεια ακολούθησε μία κόντρα ανακοινώσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές, μέχρι που η κυβέρνηση αποφάσισε την αποπομπή της. Ακόμη, η αποπομπή της Κατερίνας Σαββαΐδου από τη θέση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων αποφασίστηκε από το υπουργικό συμβούλιο στις 22 Οκτωβρίου.

«Το υπουργικό συμβούλιο ομοφώνως έκανε αποδεκτή την εισήγηση του υπουργού Οικονομικών για να παυθεί από τα καθήκοντά της η γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, κυρία Σαββαΐδου» είχε ανακοινώσει η τότε κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. «Σε τέτοιες εποχές δύσκολες δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό σε δημόσιους λειτουργούς να λειτουργούν ενάντια στο δημόσιο συμφέρον και να ευνοούν συγκεκριμένες επιχειρήσεις, που ευνοήθηκαν και στο παρελθόν από άλλες κυβερνήσεις και αποτέλεσαν τον πυρήνα της διαπλοκής. Υπάρχουν νόμοι, κανόνες στη χώρα και θα τηρηθούν», είχε πει η Όλγα Γεροβασίλη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα