18 Απριλίου 2024 / 10:09 πμ
18 Απριλίου 2024 / 10:09 πμ

Έλληνες επιστήμονες προσδιόρισαν την ηλικία του Πανάγιου Τάφου!

από fimotro

Παγκόσμιο δέος προκαλεί η σπουδαία ανακάλυψη Ελλήνων επιστημόνων υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας του ΕΜΠ, Αντωνίας Μοροπούλου, οι οποίοι κατάφεραν να προσδιορίσουν τη χρονολογία ταφής του Ιησού!

Οι επιστήμονες θεωρούν πως το μάρμαρο χρονολογείται περίπου από το 345 μ.Χ.. Κάτι που μοιάζει να «δένει» με τις ιστορικές αναφορές που τονίζουν πως ο πρώτος Ρωμαίος αυτοκτάτορας, διέταξε να φυλαχθεί ευλαβικά σε μια νέα εκκλησία.

Πώς έφτασαν όμως σε αυτό το συμπέρασμα; Οι πληροφορίες αναφέρουν πως εξέτασαν τα δείγματα από ασβεστοκονίαμα που βρέθηκε μεταξύ της επιφάνειας από ασβέστη που καλύπτει τον τάφο και της μαρμάρινης πλάκας που το καλύπτει. Μέσω μιας συγκεκριμένης μεθόδου, που ονομάζεται OSL, κατάφεραν να φτάσουν σε αυτή την ιστορική ανακάλυψη.

Οι εργασίες αποκατάστασης στον ναό έχουν ελληνική «υπογραφή», ενώ υπενθυμίζεται πως και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε επισκεφθεί τον Πανάγιο Τάφο στις 22 Μαρτίου του 2017.

Τις πληροφορίες μεταδίδει η βρετανική Daily Mail και τονίζει το… ελληνικό «χρώμα» της υπόθεσης! «Η ανακάλυψη έγινε από ερευνητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου της Αθήνας, οι οποίοι εργάζονταν στην αποκατάσταση του ναού στον οποίο βρίσκεται ο τάφος«, τονίζει χαρακτηριστικά.

O τάφος του Χριστού και η συγκλονιστική του ιστορία με τις εργασίες στο σημείο έχει γίνει γνωστή από το 2016. Ωστόσο τα αποτελέσματα από τα δείγματα που πήραν οι επιστήμονες από το σημείο γίνονται γνωστά μόλις σήμερα!

Η Daily Mail μεταδίδει δηλώσεις που έκανε στο λίγους μήνες πριν στο National Geographic η Αντωνία Μοροπούλου. Η ελληνίδα επιστήμονας που ηγήθηκε των εργασιών αποκατάστασης του ναού δήλωνε συγκινημένη. «Το έργο βρίσκεται στην καρδιά της εξέλιξης του, στην πιο κρίσιμη φάση του. Η εμπειρία είναι συγκλονιστική» τόνιζε χαρακτηριστικά.

Για πρώτη φορά, λοιπόν, οι ειδικοί φαίνεται πως κατάφεραν να επιβεβαιώσουν ένα εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο. Το ότι όπως προαναφέραμε το μάρμαρο χρονολογείται περίπου από το 345 μ.Χ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα