28 Μαρτίου 2024 / 9:53 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 9:53 μμ

Έκκληση Σόιμπλε για σχηματισμό σταθερής κυβέρνησης

από fimotro

Η Ευρώπη χρειάζεται μια Γερμανία που είναι ικανή να δράσει, δήλωσε ο πρόεδρος της Bundestag Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος απηύθυνε έκκληση στα πολιτικά κόμματα της χώρας να προσπαθήσουν να σχηματίσουν μια σταθερή κυβέρνηση.

«Η Ευρώπη χρειάζεται μια Γερμανία που είναι ικανή να δράσει. Οι αντιδράσεις από το εξωτερικό δείχνουν πως η Ευρώπη και πολλές άλλες χώρες του κόσμου μας περιμένουν», δήλωσε σε βουλευτές.

«Οι προκλήσεις είναι τεράστιες και όπως εμείς οι ίδιοι χρειαζόμαστε ισχυρούς εταίρους, έτσι και οι γείτονές μας επίσης θέλουν έναν αξιόπιστο εταίρο στο πλευρό τους», συμπλήρωσε.

Λίγο νωρίτερα, το «δεξί χέρι» της Άνγκελα Μέρκελ, ο Πέτερ Αλτμάιερ, κάλεσε τα πολιτικά κόμματα να αποφασίσουν εντός των επόμενων τριών εβδομάδων αν μπορούν να σχηματίσουν μια σταθερή κυβέρνηση και να βγάλουν τη Γερμανία από το πολιτικό αδιέξοδο.

Η κατάρρευση των διαπραγματεύσεων την Κυριακή για τον σχηματισμό πολυκομματικής κυβέρνησης έχουν προκαλέσει πολιτική αβεβαιότητα στη Γερμανία, με προοπτική διενέργειας νέων εκλογών.

Παράλληλα, έχει θέσει υπό κάποια αμφιβολία το πολιτικό μέλλον της Μέρκελ καθώς υπάρχουν ερωτήματα ως προς το αν θα τελέσει και την τέταρτη θητεία της.

«Πρέπει να είμαστε σε κατάσταση τις επόμενες τρεις εβδομάδες όπου να υπάρχει σαφήνεια ως προς το αν μπορεί να υπάρξει σταθερή κυβέρνηση στη βάση αυτού του εκλογικού αποτελέσματος (σ.σ. των εκλογών της 24ης Σεπτεμβρίου)», δήλωσε ο εκτελών χρέη υπουργού Οικονομικών κ. Αλτμάιερ.

Σημείωσε πως είναι σαφές πως το συντηρητικό του κόμμα έχει μια εντολή να κυβερνήσει και πως τα κόμματα θα πρέπει να στηρίξουν την έκκληση του προέδρου Σταϊνμάγερ προς τα κόμματα να αναλάβουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα