19 Μαρτίου 2024 / 11:36 πμ
19 Μαρτίου 2024 / 11:36 πμ

Έβγαλαν το τελικό αποτέλεσμα του τουρκικού δημοψηφίσματος 11 μέρες μετά!

από fimotro

Το βράδυ της Πέμπτης, έντεκα ημέρες μετά το δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση στην Τουρκία, η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή της Τουρκίας ανακοίνωσε το αποτέλεσμα.

«Το τελικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση στην Τουρκία, που θα διευρύνει τις εξουσίες του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δείχνει ότι το «ναι» επικράτησε με ποσοστό 51,4%», ανακοίνωσε απόψε η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή της Τουρκίας.

Το ποσοστό αυτό είναι παραπλήσιο με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα λίγες ώρες αφότου έκλεισαν οι κάλπες, στις 16 Απριλίου.

Ανακοινώθηκε παρά την έκκληση των κομμάτων της αντιπολίτευσης να καθυστερήσει η δημοσιοποίησή του, ώστε να εξεταστούν οι προσφυγές τους για τις «σοβαρές παρατυπίες» που υποστηρίζουν ότι παρατηρήθηκαν στην εκλογική διαδικασία.

Στις αρχές της εβδομάδας ο Πρόεδρος της Τουρκίας είχε δηλώσει στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι αφού ανακοινωθούν τα επίσημα, τελικά αποτελέσματα, θα επιστρέψει στο κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα