29 Μαρτίου 2024 / 10:10 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 10:10 πμ

Άτοπη δήλωση του πρ. προέδρου της Βουλγαρίας για Τσίπρα – Ζάεφ

από fimotro

Aντικείμενο σχολιασμού αποτελεί συχνά οι προκλητικές πολιτικές δηλώσεις που προδίδουν θράσος και συνάμα άγνοια. Σε ανάλογη προέβη ο πρώην Πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλεβνέλεβ, ο οποίος τόνισε ότι το θάρρος που επέδειξαν ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την επίλυση μιας, επί 27 χρόνια, διένεξης είναι κάτι το σημαντικό όχι μόνο για τις δύο χώρες, αλλά και για ολόκληρη την περιοχή, και για τον λόγο θα πρέπει να προταθούν για το βραβείο Νόμπελ, όπως μεταδίδουν ΜΜΕ από τη Βουλγαρία.

Η Συμφωνία των Πρεσπών για αλλαγή του ονόματος της Μακεδονίας έχει ιστορική σημασία όχι μόνο για τις δύο χώρες αλλά για ολόκληρη την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, σημειώνει ο Ρόσεν Πλεβνέλεβ και υπογραμμίζει πως το θάρρος του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του ομόλογό της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ αξίζει τον θαυμασμό.

Τέλος, επισήμανε ότι η πορεία προς την ευημερία της περιοχής διέρχεται μέσω τέτοιων ενεργειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα