19 Απριλίου 2024 / 8:05 μμ
19 Απριλίου 2024 / 8:05 μμ

Άσχημο νέο για Τσίπρα και Μητσοτάκη η εκλογή του Τραμπ

από fimotro

Άσχημο νέο για τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτέλεσε η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ. Αφενός και οι δυο είχαν επενδύσει στις δημοσκοπήσεις που έδιναν μεγάλο προβάδισμα στην Κλίντον και αφετέρου μετά το Brexit που δεν υποστήριξε ούτε ο Τσίπρας ούτε ο Μητσοτάκης ήρθε μια ακόμα εκλογική αναμέτρηση στην οποία ήρθαν τα πάνω κάτω και τα φαβορί έχασαν παταγωδώς τις εκλογές. Για τον μεν Αλέξη Τσίπρα η νίκη του Τραμπ αποδυναμώνει σημαντικά την επίσκεψη του Ομπάμα, για τον δε Κυριάκο Μητσοτάκη η στροφή του στο κέντρο φαίνεται να αποδυναμώνεται από την παγκόσμια τάση που υπάρχει προς τα πιο εθνικιστικά κόμματα και τις δεξιές τάσεις. Επιπλέον η νίκη του Τραμπ απέναντι σε όλο το σύστημα των ΗΠΑ, καθιστά ακόμα δυσκολότερη την επιρροή των ψηφοφόρων από τα παραδοσιακά ΜΜΕ και το λεγόμενο σύστημα παράλληλης εξουσίας το οποίο στήριξε την Κλίντον και έδωσε τα ρέστα του κατά του Brexit στη Βρετανία την ίδια στιγμή που η Ε.Ε. είχε επενδύσει στη νίκη της Κλίντον επειδή θα μπορούσε να… συνεννοηθεί καλύτερα μαζί της!

Όσον αφορά τα δημοσιονομικά θέματα η εκλογή του Ρεπουμπλικανού στην προεδρία των ΗΠΑ δεν αφήνει περιθώρια για συνεννοήσεις με το ΔΝΤ. Ο Τραμπ στην προεκλογική του εκστρατεία έκανε μόλις μια αναφορά στην Ελλάδα και αυτή μάλλον αρνητική. Συν τοις άλλοις η καθαρή επικράτηση του Τραμπ ίσως φέρει σημαντικές πολιτικές αλλαγές στις Γερμανικές εκλογές αλλά και στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία.

Για να δούμε τι θα δούμε και κατά πόσο οι Αμερικανικές εκλογές θα επηρεάσουν σημαντικά και την Ελλάδα…

Fimotro

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα