28 Μαρτίου 2024 / 10:34 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 10:34 μμ

Άρχισαν οι συνομιλίες Πούτιν – Μέρκελ στο Σότσι

από fimotro

Οι συνομιλίες μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγγελα Μερκελ, άρχισαν πριν λίγη ώρα στο Σότσι. Οι δύο ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν σημαντικά διεθνή θέματα, όπως είναι ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας, η κατάσταση στη Συρία, η κρίση στην Ουκρανία και οι διμερείς σχέσεις.
Ο Ρώσος πρόεδρος υποδεχόμενος την Γερμανίδα καγκελάριο, την ευχαρίστησε για την επίσκεψη της και την πρόθεση της να τον ενημερώσει όπως είπε για την προετοιμασία της συνάντησης κορυφής της G20 που θα πραγματοποιηθεί στο Αμβούργο, δηλώνοντας ότι δεν θα μπορούσε να μην αξιοποιήσει την επίσκεψη αυτή και να μη συζητήσει μαζί της τις διμερείς σχέσεις, όπως και τα κρίσιμα διεθνή ζητήματα, όπως αυτά που αφορουν την Ουκρανία, τη Συρία και ενδεχομένως άλλες περιοχές του κόσμου.
Η Άγγελα Μέρκελ επεσήμανε από την πλευρά της ότι προσβλέπει να συζητήσει εκτός των άλλων με τον πρόεδρο Πούτιν και την κατάσταση στη Λιβύη αλλά και τις διμερείς σχέσεις.
Στις συνομιλίες παρευρίσκονται από ρωσικής πλευράς, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, οι σύμβουλοι του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ και Βλαντισλάβ Σουρκόφ, ενώ από γερμανικής πλευράς ο σύμβουλος της Γερμανίδας καγκελαρίου επι ζητήματων εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας Κριστόφ Χόϊσγκεν, ο σύμβουλος επι θεμάτων οικονομικής και χρηματοπιστωτικής πολιτικής Λαρς Χέντρικ Ριόλλερ και ο σύμβουλος επι ζητημάτων ευρωπαϊκής πολιτικής Ούβε Κορζέπιους.

(πηγή : Ria Novosti)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα