28 Μαρτίου 2024 / 4:46 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 4:46 μμ

Άνδρας στη Μόσχα άρχισε να πυροβολεί και να πετά χειροβομβίδες! (βίντεο)

από fimotro

Δραματικές ώρες πέρασαν οι κάτοικοι του οικισμού Κράτοβο κοντά στη Μόσχα, όταν ένοπλος άνδρας άρχισε να βάλει από το παράθυρο του σπιτιού του τυχαία εναντίον περαστικών με αποτέλεσμα να σκοτώσει τέσσερα άτομα, πριν ο ίδιος πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών που είχαν αποκλείσει την περιοχή.

Στην επιχείρηση της αστυνομίας, που διήρκεσε περίπου επτά ώρες, μέχρι να πέσει νεκρός ο δράστης, συμμετείχαν 200 αστυνομικοί ενώ την εξέλιξη της παρακολουθούσε επί τόπου ο ρώσος υπουργός Εσωτερικών Βλαντίμιρ Καλακόλτσεφ.

Ο δράστης, ο οποίος στο παρελθόν δεν είχε απασχολήσει την αστυνομία, ούτε είχε καταδικαστεί για κάποιο αδίκημα, αρνήθηκε να παραδοθεί.

Μάλιστα όταν οι αστυνομικοί του ζήτησαν να παραδοθεί, εκείνος άνοιξε πυρ εναντίον τους και άρχισε να εκσφενδονίζει χειροβομβίδες.

Λίγες ώρες αργότερα, απάντησε με τον ίδιο τρόπο στον πατέρα του, ο οποίος επιχείρησε να τον πείσει να παραδοθεί.

Όλες οι προσπάθειες που έγιναν για να πεισθεί ο δράστης να παραδοθεί απέβησαν άκαρπες.

Η αστυνομία, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι στα γειτονικά σπίτια μένουν άνθρωποι, η ζωή των οποίων ήταν σε κίνδυνο, αποφάσισε να επέμβει.

Ωστόσο παρά την έφοδο της αστυνομίας, ο δράστης κατάφερε να διαφύγει, αφού προηγουμένως πυρπόλησε τον χώρο στον οποίο βρίσκονταν, με αποτέλεσμα να χαθεί για κάποιο χρονικό διάστημα μέσα στο οικισμό, αναγκάζοντας την αστυνομία να σαρώνει βήμα προς βήμα όλη την περιοχή, καθώς τον αναζητούσε ανάμεσα στα διάφορα πυκνά ως προ την διάταξη τους κτίσματα και την πυκνή βλάστηση που χαρακτηρίζει την περιοχή.

Νωρίς τα ξημερώματα του Σαββάτου, οι αστυνομικοί και άνδρες των ειδικών δυνάμεων κατάφεραν να εντοπίσουν τον δράστη και να τον σκοτώσουν.

Ο ίδιος ο δράστης σύμφωνα με το ρώσο υπουργό Εσωτερικών προέβαλλε σθεναρή αντίσταση, ρίχνοντας 14 χειροβομβίδες.

Σύμφωνα με τους ελέγχους που πραγματοποίησε η αστυνομία, ο δράστης δεν είχε κανενός είδους άδεια οπλοφορίας.

Ο οικισμός Κράτοβο, βρίσκεται 20 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μόσχας και έχει πληθυσμό 10.000 κατοίκους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα