19 Απριλίου 2024 / 5:03 μμ
19 Απριλίου 2024 / 5:03 μμ

Άγρια κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το συλλαλητήριο

από fimotro

Πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσε ο όγκος και τα μηνύματα του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, με κυβερνητικά σχόλια απο το Μαξίμου, τον Πάνο Καμμένο, τον Ν. Κοτζιά και τον Π. Πολάκη αλλά και δηλώσεις απο τον πρόεδρο της ΝΔ.

Μαξίμου: Ευσεβείς πόθοι ο «σεισμός»

«Γνώμονας της κυβέρνησης είναι το πατριωτικό συμφέρον, η μετριοπάθεια, η σύνεση και η επιμονή σε καθαρές θέσεις με στόχο τη συνεργασία, τη συνεννόηση και την συνανάπτυξη», τονίζει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, σημειώνοντας ότι κάθε άλλη στάση μόνο σε εθνικές ήττες μπορεί να καταλήξει.

Συγκεκριμένα, σε σχόλιο που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, αναφέρει ότι “το συλλαλητήριο για το ονοματολογικό συγκέντρωσε, όπως αναμενόταν, αρκετές χιλιάδες πολιτών στο Σύνταγμα”, προσθέτοντας ωστόσο πως “ο «σεισμός» και τα εκατομμύρια διαδηλωτών που φαντάστηκαν οι διοργανωτές και ο κ. Σαμαράς με τον κ. Μητσοτάκη, που ήθελαν να καπηλευθούν το συλλαλητήριο, παρέμειναν ευσεβείς πόθοι”. “Ας λύσουν μεταξύ τους τα εσωκομματικά τους”, σχολιάζει.

“Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που το παρακολούθησε από τους τηλεοπτικούς του δέκτες”, αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, “ανεξαρτήτως απόψεων συγκλίνει στην εκτίμηση ότι τα μείζονα θέματα της εξωτερικής πολιτικής δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με οδηγό το φανατισμό και τη μισαλλοδοξία”.

Υπογραμμίζει ότι “γνώμονας της κυβέρνησης είναι το πατριωτικό συμφέρον, η μετριοπάθεια, η σύνεση και η επιμονή σε καθαρές θέσεις με στόχο τη συνεργασία, τη συνεννόηση και την συνανάπτυξη”. Για να σημειώσει πως: “αυτή την στάση θα τηρήσει αταλάντευτα η ελληνική κυβέρνηση με πατριωτική ευθύνη γιατί κάθε άλλη μόνο σε εθνικές ήττες μπορεί να καταλήξει”.

Ν. Κοτζιάς για το συλλαλητήριο: Διαψεύστηκαν οι δημοσκοπήσεις – Συνεχίζω με ήσυχη την συνείδησή μου

Μια ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ήταν το πρώτο επίσημο σχόλιο από την πλευρά της κυβέρνησης για το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Ο υπουργός Εξωτερικών έγραψε στο Twitter:

«Σήμερα διαψεύστηκαν οι δημοσκοπήσεις της διαπλοκής. Φάνηκε η γύμνια της ΝΔ, αλλά και όσων δεν άκουσαν τον λόγο Οικουμενικού Πατριάρχη. Εκατομμύρια Ελλήνων πατριωτών έκαναν την επιλογή τους. Συνεχίζω, λοιπόν, με ήσυχη συνείδηση και ευθύνη να διαπραγματεύομαι για το καλό της πατρίδας.»

Πολάκης: «Η λαοθάλασσα που περίμεναν οι διοργανωτές δεν ήρθε…»

Σχόλιο για το συλλαλητήριο και τη συμμετοχή του κόσμου έκανε  μέσω Faceboook, ο Παύλος Πολάκης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τόνισε πως η «λαοθάλασσα που περίμεναν οι “διοργανωτές ” δεν ήρθε», ενώ σχολίασε και την παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη.

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

«Για τον Μίκη δεν θα πω κουβέντα……ο καθένας είναι οι πράξεις του σε ΚΑΘΕ περίοδο της ζωής του ….

Θα πω όμως:

Η λαοθάλασσα που περίμεναν οι “διοργανωτές “ΔΕΝ ΗΡΘΕ !!!!!

Γιατί ο κόσμος κατάλαβε …..και δε θέλει ο πατριωτισμός του να γίνει το εφαλτήριο κάποιων για να ξαναγυρίσουν στο φαγοπότι…».

Μητσοτάκης για συλλαλητήριο: Ο Τσίπρας έσπειρε ανέμους και σήμερα θερίζει θύελλες

«Η Νέα Δημοκρατία κι εγώ προσωπικά από την πρώτη στιγμή υπερασπιστήκαμε το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώσουν ελεύθερα, ειρηνικά και δημοκρατικά, όπως το Σύνταγμα ορίζει. Η σημερινή έκφραση εθνικής υπερηφάνειας από εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που βρέθηκαν στο Σύνταγμα από κάθε γωνιά της χώρας δεν είχε κομματικό χρώμα. Κανείς άλλωστε δεν δικαιούται να εκμεταλλευτεί πολιτικά μια τόσο μεγάλη συγκέντρωση», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης για το σημερινό συλλαλητήριο στην Αθήνα και πρόσθεσε:

«Οι πολίτες όμως σήμερα εξέφρασαν και την αγωνία τους. Την έλλειψη εμπιστοσύνης τους σε μία κυβέρνηση που, αντί να συνεργαστεί εξ αρχής με την αντιπολίτευση για να συνδιαμορφώσει μια εθνική γραμμή, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να διχάσει τα κόμματα και τον Ελληνικό λαό πάνω σε ένα κρίσιμο εθνικό ζήτημα. Ο κ. Τσίπρας δεν προσπάθησε ποτέ να δημιουργήσει συνθήκες εθνικής ενότητας. Περιφρόνησε τα πατριωτικά αισθήματα των πολιτών. Έσπειρε ανέμους και σήμερα θερίζει θύελλες. Οι Έλληνες είναι προφανές πια ότι δεν εμπιστεύονται τον κ. Τσίπρα, τον κ. Καμμένο και τον κ. Κοτζιά να διαπραγματευτούν οτιδήποτε. Πόσο μάλλον ένα μέιζον εθνικό θέμα.

Ως αρχηγός της αντιπολίτευσης έχω χρέος να ακούω το λαϊκό αίσθημα χωρίς όμως να πυροδοτώ πάθη και διχασμούς. Κυρίως όμως έχω το καθήκον να εξασφαλίσω ότι θα πορευτούμε με ενότητα, αυτοπεποίθηση και ρεαλισμό, με γνώμονα πάντα το εθνικό συμφέρον».

Σβίγγου για Μητσοτάκη

“Ευπρόσδεκτες οι όψιμες ευαισθησίες του Κ. Μητσοτάκη για το δικαίωμα στις διαδηλώσεις. Δεν θυμόμαστε να λέει τα ίδια όταν διαδήλωναν όσοι ο ίδιος είχε απολύσει. Ωστόσο, ο Αντώνης Σαμαράς τον πρόλαβε στο καπέλωμα του συλλαλητηρίου. Καλά ξεμπερδέματα”, σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter.

ΣΥΡΙΖΑ για το συλλαλητήριο: Διέψευσε πλήρως τις προσδοκίες των διοργανωτών του

«Το σημερινό συλλαλητήριο διέψευσε πλήρως τις προσδοκίες των διοργανωτών του, οι οποίοι όλες τις προηγούμενες μέρες ανέβασαν πολύ ψηλά τον πήχη της μαζικότητας, συνεπικουρούμενοι από μια μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ, που λειτούργησαν ως χορηγός επικοινωνίας του, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιο για το συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.

Πάνος Καμμένος: Ήταν η ψυχή των Ελλήνων

Με ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αναφέρει ότι «ήταν η ψυχή των Ελλήνων ανεξάρτητα κομμάτων που κανένας δεν μπορεί να μην σεβαστεί».

Ειδικότερα, ο Πάνος Καμμένος έγραψε: «Η ενότητα των Ελλήνων δεν μπορεί να αμαυρωθεί από ακραίους το σημερινό συλλαλητήριο ήταν η ψυχή των Ελλήνων ανεξάρτητα κομμάτων που κανένας δεν μπορεί να μην σεβαστεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα