Ύποπτος για insider trading ο διευθύνων σύμβουλος του Deutsche Boerse

από fimotro

Γερμανοί εισαγγελείς ανακοίνωσαν σήμερα ότι ερευνούν σε τι βαθμό είχαν προχωρήσει οι συνομιλίες συγχώνευσης μεταξύ του γερμανικού χρηματιστηρίου Deutsche Boerse και του χρηματιστηρίου του Λονδίνου London Stock Exchange μέχρι τη στιγμή που ο διευθύνων σύμβουλος της Boerse αγόρασε μετοχές της δικής του εταιρίας, αξίας 4,5 εκατ. ευρώ.
Ο Κάρστεν Κένγκετερ αγόρασε τις μετοχές τον Δεκέμβριο του 2015 στο πλαίσιο ενός προγράμματος για τις αποδοχές της διοίκησης, μόλις δύο μήνες πριν ανακοινωθούν δημοσίως οι συζητήσεις συγχώνευσης.
Το γραφείο του εισαγγελέα της Φραγκφούρτης ανακοίνωσε ότι υποψιάζεται πως ο Κένγκετερ ήδη γνώριζε την πιθανότητα μιας συγχώνευσης όταν αγόρασε τις μετοχές, κάτι που βάσει της γερμανικής νομοθεσίας συνιστά αθέμιτη χρηματιστηριακή συναλλαγή με βάση εμπιστευτικές πληροφορίες (insider trading).
«Η αρχική υποψία προέρχεται από τις συνομιλίες που πραγματοποίησε η διοίκηση της Deutsche Boerse και της London Stock Exchange μεταξύ του Ιουλίου/Αυγούστου και Δεκεμβρίου 2015 που επικεντρώθηκαν στην πιθανή συγχώνευση των δύο εταιριών και το ερώτημα του που θα μπορούσε να εδρεύει η εταιρία συμμετοχών», ανέφερε το γραφείο του εισαγγελέα της Φρανκφούρτης σε σημερινή ανακοίνωση.
Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από τον Κένγκετερ.
Ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Deutsche Boerse Γιόαχιμ Φάμπερ στήριξε αργά χθες τον Κένγκετερ, λέγοντας ότι η υποψία του εισαγγελέα είναι «αβάσιμη».
Η London Stock Exchange χαιρέτισε τη στήριξη του προέδρου προς τον Κένγκετερ και ανακοίνωσε ότι ανυπομονεί να ολοκληρώσει τη σχεδιαζόμενη συγχώνευση μεταξύ των εταιριών λειτουργίας των δύο χρηματιστηρίων.
Οι εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι είχαν διεξαγάγει έρευνες στα κεντρικά γραφεία της Deutsche Boerse στο Έσμπορν κοντά στη Φραγκφούρτη καθώς και στην κατοικία του Κένγκετερ στη Φρανκφούρτη χθες. Σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα, στόχος είναι να αποσαφηνιστεί η πορεία των συνομιλιών μεταξύ της Deutsche Boerse και της LSE έως τις 23 Φεβρουαρίου του 2016, όταν οι δύο εταιρίες επιβεβαίωσαν ότι βρίσκονταν σε συνομιλίες για τη συγχώνευσή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα