«Δεν θα υπάρξει συζήτηση για μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους πριν από την ολοκλήρωση του προγράμματος», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.
«Δεν έχει νόημα να συζητάμε για άλλα μέτρα σε σχέση με το ελληνικό χρέος… Όταν τελειώσουμε με το ελληνικό πρόγραμμα θα δούμε» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας στις Βρυξέλλες.
Η ελληνική κυβέρνηση ανέμενε ότι στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup θα συζητούνταν κάποια μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, όμως οι προσδοκίες φαίνεται ότι χτύπησαν στον «τοίχο» που ακούει στο όνομα… Σόιμπλε. Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ξέκοψε κάθε συζήτηση για το ενδεχόμενο συζήτησης μέτρων που θα προκαλέσουν ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και παρέπεμψε τη συζήτηση για μετά το τέλος του τρίτου μνημονίου το 2018.
Οσον αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ο Σόιμπλε δήλωσε πώς η απόφαση της γερμανικής ομοσπονδιακής βουλής παραμένει. «Τίποτε δεν έχει αλλάξει», δήλωσε ο Σόιμπλε.
Επίσης δήλωσε ότι η αύξηση του πληθωρισμού δημιουργεί την ανάγκη για τη συζήτηση της νομισματικής πολιτικής στο Eurogroup.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα