Φέσσας: Να αποφευχθεί ένα νέος κύκλος πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας

από fimotro

Συναντήσεις με τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών Eurogroup Working Group και ESM, είχε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, Θεόδωρος Φέσσας, χθες, σε Βρυξέλλες και Λουξεμβούργο.
Συγκεκριμένα, το πρωί στις Βρυξέλλες, ο κ. Φέσσας συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Eurogroup Working Group, Τόμας Βίζερ και το απόγευμα στο Λουξεμβούργο με τον επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.
Ο κ. Φέσσας, αφού συζήτησε με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους το μίγμα πολιτικής, τους δημοσιονομικούς στόχους και τις προοπτικές του προγράμματος προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας, επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει μόνο μια επιλογή: να υπερ-αποδώσει στην εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων του μνημονίου, που απελευθερώνουν την οικονομία και οικοδομούν πλεόνασμα εμπιστοσύνης με τους εταίρους μας και τις αγορές.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως τόνισε ο κ. Φέσσας, επιβάλλεται να δοθεί έμφαση στη μείωση της παραοικονομίας και στη διεύρυνση της φορολογητέας ύλης, μέσα από την καθολική εφαρμογή των ηλεκτρονικών συναλλαγών, ενώ για την επανεκκίνηση των επενδύσεων, πρότεινε την ελάφρυνση της υπερφορολόγησης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους και την εφαρμογή φιλόδοξων μέτρων, όπως είναι το οριζόντιο εργαλείο των υπερ αποσβέσεων. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ τόνισε ακόμη, ότι τώρα που εμφανίζονται τα πρώτα δείγματα επιστροφής σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, θα πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί ένα νέος κύκλος πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας, που θα είναι καταστροφικός για την οικονομία, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα