«Η διαπραγματευτική ομάδα δεν έχει λευκή επιταγή. Οι αποφάσεις είναι συλλογικές», ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. «Εμείς ποτέ δεν έχουμε δώσει λευκή επιταγή. Διαπραγματευόμαστε σκληρά», είπε και εξήγησε οτι υπάρχουν συλλογικές αποφάσεις.

Άσκησε δριμεία κριτική στο ΔΝΤ δηλώνοντας ότι ο Πολ Τόμσεν στην πραγματικότητα δεν ενδιαφέρεται για τα πλεονάσματα, αλλά τα χρησιμοποιεί ως μοχλό πίεσης για να κάνει η χώρα κι άλλες μεταρρυθμίσεις σε αφορολόγητο και συνταξιοδοτικό.

“Δεν θα με πείραζε γιατί είναι η άποψή του, αλλά με πειράζει γιατί χρησιμοποιεί αμφισβητούμενες μελέτες”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Επ’ αυτού μάλιστα εξήγησε πως “αυτό που λέει ο Τόμσεν, ότι οι Γερμανοί συνταξιούχοι είναι το ίδιο εύποροι με τους Έλληνες, είναι να γελάει κανείς. Τον κάλεσα να έρθει να δει πως ζουν οι δικοί μας και μετά να πάμε μαζί και στη Γερμανία”.

Για το διά ταύτα της διαπραγμάτευσης ο κ. Τσακαλώτος είπε πως, εάν υπάρχει λίγη καλή βούληση, μπορεί να υπάρξει πολιτική συμφωνία.

Επίσης ο κ. Τσακαλώτος απέκρουσε τις αιτιάσεις της ΝΔ ότι ευθύνεται η κυβέρνηση για την καθυστέρηση, λέγοντας προς τα μέλη της ΚΕ του κόμματος ότι δεν υπάρχει κανείς, είτε στους θεσμούς είτε σε κράτος-μέλος, που να συμμερίζεται αυτή την άποψη.

ΠΗΓΗ: Real.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα