«Ερχεστε σε μια κρίσιμη στιγμή», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τον Σεργκέι Λαβρόφ. Η παρουσία σας σηματοδοτεί την αναγκαία διατήρηση του διαλόγου, για να προχωρήσουμε σε συνθήκες σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως γνωρίζετε, πέραν της ανάγκης ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή μάς απασχολεί η ανάγκη να βρεθεί βιώσιμη λύση στο κυπριακό. «Βιώσιμη λύση δεν νοείται με συνέχιση της παραμονής στρατευμάτων κατοχής στο νησί», τόνισε.

Γνωρίζετε καλύτερα από εμένα πως είμαστε σε μια περίοδο με παράλληλες προκλήσεις, το προσφυγικό, την τρομοκρατία και πρέπει να αναζητήσουμε συνολικές λύσεις μέσα από τον διάλογο, συμπλήρωσε.

Είναι ένα κομβικό έτος για τις σχέσεις των δύο χωρών καθώς είναι αφιερωματικό έτος για τις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας. «Πρέπει να συνεχίσουμε τη συνεργασία σε επενδύσεις, τουρισμό και οικονομική συνεργασία. Τα επόμενα έτη πρέπει να υπάρχει πολύ στενή συνεργασία».

Από την πλευρά του, ο Ρώσος ΥΠΕΞ μετέφερε τους χαιρετισμούς του Βλ. Πούτιν και τόνισε πως στο διμερές εμπόριο υπάρχουν τα γνωστά προβλήματα (εμπάργκο) αλλά γίνονται συζητήσεις για τους τρόπους που θα ξεπεραστούν.

Με μεγάλη ικανοποίηση βλέπουμε αύξηση των Ρώσων τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα. Υπάρχουν πολλές προοπτικές στον τομέα της ενέργειας και γι’ αυτό γίνονται συζητήσεις, πρόσθεσε.

Βεβαίως και σήμερα και στο μέλλον θα συζητήσουμε με τους Ελληνες και τους εταίρους μας τους τρόπους επίλυσης των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή.

Στην περίπτωση της Συρίας και του κυπριακού, πρέπει να υλοποιηθούν τα συμφωνηθέντα στα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Είμαστε ενάντια στις ιδέες επανεξέτασης των αρχών στο κυπριακό και στο να τεθούν τεχνητές προθεσμίες επίλυσης του θέματος αλλά και κατά των παρεμβάσεων στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα