Πέρυσι τέτοιο καιρό ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2016 και η ΝΔ έλεγε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πιαστεί ο στόχος. Τον πιάσαμε και τους ξεπεράσαμε, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Η ΝΔ αμφισβήτησε την δυνατότητα να κλείσει η πρώτη και πιο δύσκολη αξιολόγηση και έβλεπε νέα μέτρα και καταστροφή. Προεξοφλούσε τότε εκλογές. Οι εξελίξεις διέψευσαν τις προσδοκίες.

Λίγο αργότερα η αντιπολίτευση δήλωνε βέβαιη ότι δεν πιαστούν οι στόχοι και θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης γιατί έχουμε πέσει έξω. Τελικά δεν ενεργοποιηθηκε ο κόφτης, υπερκαλύφθηκε ο στόχος και ενεργοποιήθηκε ο «δότης».

Η απάντηση για την 13η σύνταξη

Δεν μοιράζουμε πλεόνασμα. Προέκυψε υπεραπόδοση από τα έσοδα της φοροδιαφυγής και τον ΦΠΑ και μοιράζουμε χρήματα που υπάρχουν στο δημόσιο ταμείο. Δεν κόψαμε γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου για να δώσουμε σε «πελάτες μας». Δίνουμε οριζόντια σε αυτούς που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες πληγές, ήταν η έμμεση απάντηση του πρωθυπουργού.

Δεν θα υπήρχε δυνατότητα να δοθούν τα χρήματα μετά. Τι μπορεί να καταλάβει ο συνταξιούχος ακούγοντας τη Νέα Δημοκρατία; αναρωτήθηκε.

Οι εκλογές

Όταν κλείσει η β’ αξιολόγηση θα μιλάτε πάλι για εκλογές από συνήθεια. Θα εξαντλήσουμε την εντολή τετραετίας μέχρι κεραίας. Οι εθνικές εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019, υποστήριξε.

Ο ελληνικός λαός στο τέλος της τετραετίας θα κρίνει δυο διαστήματα διακυβέρνησης: το 2010-2015 οπότε κυβέρνησε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και η οικονομία έχασε το 25% και την τετραετία ΣΥΡΙΖΑ που η οικονομία θα έχει βγει από το τέλμα.

Οι επενδύσεις

Το 2016 οι επενδύσεις αυξήθηκαν και αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνονται το 2017, τόνισε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών έχει διορθωθεί και οι εξαγωγές αυξάνουν.

Μέσω του προγράμματος Γιούνκερ εγκρίθηκαν επενδύσεις 2 δισ. ευρώ και προωθούνται επενδύσεις σε ενέργεια και διακομιστικό εμπόριο.

Στα δημοσιονομικά προχωράμε στην τρίτη χρονιά που θα πετύχουμε τους στόχους. Ετσι θα επεκτείνουμε την κοινωνική προστασία.

Σημείωσε ότι τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας είναι εφικτά γιατί υπήρξε πολιτική βούληση. Τα χρηματοδοτικά εργαλεία κατευθύνονται σε στοχευμένες επενδύσεις και τη στήριξη τεχνολογικά αναπτυγμένων εταιρειών και start up.

Το τραπεζικό σύστημα έχει σταθεροποιηθεί και επανέρχονται οι καταθέσεις, τόνισε και στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της ένταξης της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα