Ο οίκος Chanel ανακοίνωσε ότι θα αναγκαστεί να φύγει από τις εγκαταστάσεις που διατηρεί επί δεκαετίες, όπου παρασκευάζει το ιστορικό του άρωμα Chanel No.5, στη Γαλλική Ριβιέρα, αν υλοποιηθούν τα σχέδια των γαλλικών σιδηροδρόμων για τη δημιουργία γραμμής υπερταχείας, η οποία θα περάσει από τους αγρούς με τα γιασεμιά που διαθέτει ο οίκος.
Η διοίκηση της κρατικής εταιρίας γαλλικών σιδηροδρόμων (SNCF) τονίζει ότι ο εκσυγχρονισμός όλου του δικτύου στη Γαλλική Ριβιέρα είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητος, γι αυτό προβλέπει την κατασκευή γραμμής για τραίνο υψηλών ταχυτήτων που θα περνά από την περιοχή αυτή. Ο δρόμος από τη Μασσαλία στη Νίκαια έχει τη μεγαλύτερη κυκλοφοριακή συμφόρηση στη χώρα, εκτός της περιοχής του Παρισιού, αναφέρει. Το έργο προϋπολογισμού 6,7 δισεκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να μειώσει κατά μια ώρα το ταξίδι μεταξύ των δύο πόλεων.
Ωστόσο, σε ανοικτή επιστολή της η εταιρία πολυτελών ειδών ένδυσης τονίζει ότι η υλοποίηση του σχεδίου θα ήταν καταστροφή για τις “τεχνικές δραστηριότητές” της στην Γκρας της νότιας Γαλλίας, καθώς χρειάζονται περίπου 1.000 άνθη γιασεμιών για την παρασκευή ενός μπουκαλιού με 30 χιλιοστόλιτρα του διάσημου αρώματος. Κατά συνέπεια θα πάψει να διατηρεί όλες τις δραστηριότητες παραγωγής της στην περιοχή.
Το Chanel No.5 δημιούργησε η Κοκό Σανέλ όταν συνάντησε τον αρωματοποιό Ερνέστ Μπο στην Γκρας, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών της διακοπών στην Κυανή Ακτή το 1920. Ένα μέρος της παραγωγής της αρωματοποιίας της Channel έχει επί δεκαετίες τις εγκαταστάσεις του στην πανέμορφη Γκρας. Η πόλη αυτή κοντά στην Κυανή Ακτή θεωρείται παγκόσμια πρωτεύουσα του αρώματος.

Πηγή: BBC

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα