Θέση ως μεγαλομέτοχος της Τράπεζας Πειραιώς πήρε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για τους υποψηφίους να καταλάβουν τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, «καταψηφίζοντας» τον κ. Άνθιμο Θωμόπουλο.

Το Ταμείο, με επιστολή του προς το Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς, επαναλαμβάνει την άποψή του ως μετόχου ότι ο κ. Ανθιμος Θωμόπουλος, παρότι πληροί τα κριτήρια καταλληλότητας (fit and proper), διχάζει το στελεχιακό δυναμικό της τράπεζας.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχη θέση είχε πάρει το Ταμείο και προ μηνών. Τότε μάλιστα είχε διαρρεύσει ότι η σχετική απόφαση ελήφθη ομόφωνα από το Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ.

Η επιστολή εστάλη από το ΤΧΣ με την ιδιότητα του μεγαλομετόχου, καθώς το Ταμείο ελέγχει περίπου το 26% του μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς και επομένως έχει κάθε λόγο για να τοποθετηθεί.

Η τοποθέτησή του ως εκ τούτου συνεκτιμάται από το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας, το οποίο θα κληθεί στις 14 Δεκεμβρίου να αποφασίσει ποιος εκ των κ.κ. Άνθιμου Θωμόπουλου και Χρ. Παπαδόπουλου θα καταλάβουν τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, με τον τελευταίο να εμφανίζεται, όπως έγραψε το Euro2day.gr, ως φαβορί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα